2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2023. Január 31. 10:00, kedd | Rendőrségi
Forrás: tasr

Egy hatgyermekes családra bukkantak egy ausztriai pincében

Egy hatgyermekes családra bukkantak egy ausztriai pincében

A család állítólag már több hónapja a pincében élt.

A rendőrség szerint a gyerekeknél nem merült fel szexuális zaklatására utaló jel. A helyszínen azonban több fegyvert, köztük egy pisztolyt, két nyílpuskát és néhány légpuskát is találtak.

A rendőrség a cseh határhoz közeli Obritz város egyik borospincében egy hat gyermekes, brit állampolgárságú családot talált, amely több hónapja illegálisan bujkált az alagsorban.

A hatóságokat a szomszédok riasztották, akik hallották a gyermekek kiáltozását. A szociális szolgálat munkatársai aggódtak a gyerekek egészségi és lelki állapota miatt, ezért megpróbáltak bejutni, de a családapa paprika spray-vel fújta le őket.
Ezután a kiérkező rendőrök őrizetbe vették a családapát, a 7 hónap és 5 év közötti gyerekeket pedig édesanyjukkal együtt kórházba szállították. Stefan Loidl rendőrségi szóvivő azt nyilatkozta, hogy a gyerekek „jó állapotban vannak, és nem hanyagolták el őket”.

A kiskorúak gondozását jelenleg az állam veszi át. A gyerekek apját, az 54 éves osztrák férfit őrizetbe vették, azonban a rendőrség óvadék ellenében szabadon engedte. Az ügyben jelenleg is folyik a nyomozás. A gyerekek apja a Reichsburger szélsőjobboldali mozgalom tagja és közismert holokauszttagadó.

Címkék: ausztria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 03. 10:12, kedd | Rendőrségi

Újabb bombariadó miatt kutattak át egyes pozsonyi alapiskolákat

A szóban forgó intézmények a Černyševského, a Nobel téri, a Tupolevova, a Dudova, a Holíčska, a Gessayova és a Pankúchova általános iskolák.

2024. Augusztus 30. 14:36, péntek | Rendőrségi

A kormány bemutatta a rendőrséget érintő változásokat

Szeptember 1-jén megszűnik a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség, és három új szervezeti egység jön létre: a Szervezett Bűnözés Elleni Hivatal, a Nemzeti Kábítószer-ellenes Egység és a Terrorelhárítási Központ.

2024. Augusztus 28. 14:49, szerda | Rendőrségi

Több mint 1000 rendőr felügyeli majd a csütörtöki SNP-ünnepségeket

A belügyminiszter szerint a rendőrség drónokat és drónelhárító technológiát is bevet majd, hogy az ünnepségek alatt figyelemmel kísérje a helyzetet.