2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2023. Február 13. 15:17, hétfő | Tech
Forrás: techradar.com

Egy jövőbeli Apple Watch beépített kamerával és újfajta szíjjal rendelkezhet

Egy jövőbeli Apple Watch beépített kamerával és újfajta szíjjal rendelkezhet

A fényképezőgépek minden okostelefon vagy táblagép nélkülözhetetlen részét képezik, de eddig ritkán találkoztunk velük okosórákon, Apple Watchon pedig még soha.

Ez azonban változhat, mivel az Apple szabadalmat kapott egy Apple Watch kamerarendszerre. A szabadalmat, amelyet az USPTO-nál (az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatala) nyújtottak be, és 2023. február 7-én adtak át, amit a Phone Arena és további oldalak is észrevettek. A szabadalmi kérlelem tartalmazott egy Apple Watch-ba épített kamerát és egy szokatlan szíjat, amely tovább könnyíti a kütyü használatát. Az itt részletezett kamera az Apple Watch alján található, ami természetesen azt jelenti, hogy nem használhatod az óra viselése közben – legalábbis, hacsak nem csak egy extrém közeli felvételre vágysz a csuklódról. De itt kerül képbe az új szíj. Az óra teste egy szétnyitható rögzítési mechanizmuson – például mágnesen vagy reteszten – kapcsolódna a szíjhoz, így gyorsan és egyszerűen eltávolíthatja az órát a szíjról. Ezután feltarthatja fénykép készítéséhez, a képernyÅ‘t keresÅ‘ként használva, és ugyanolyan könnyen visszazárhatja a szíjba, ha kész. Természetesen ezt a kamerát használhatod normál szíjjal is, ha az egészet leveszed a csuklódról, de ez talán macerásabb, mint ez a megoldás.

Ennek ellenére ez még mindig körülményesebbnek hangzik, mint a telefon használata, és valószínűleg rosszabb minÅ‘séget kínál majd. De ha lemerült a telefonod akkumulátora, vagy otthon hagytad a telefonodat – amit akár szándékosan is megtehetsz, ha mobilos Apple Watch-od van –, akkor ennek biztosan van haszna. Az viszont már kevésbé világos, hogy megéri-e a plusz költséget, ha kamerát adunk a hordható készülékhez, aminek következtében megnövekszik az óra mérete is. Ennek ellenére, ha tetszik a kamera ötlete az Apple Watchon, akkor valójában nem kell megvárnia, amíg az Apple hozzáad egyet. A harmadik féltÅ‘l származó Wristcam nevű szíj beépített kamerákkal rendelkezik, és ezek használatához még az Apple Watch-ot sem kell levenni a szíjról. Bár ennek eredményeként maga a szíj meglehetÅ‘sen vaskosnak számít.

Elemzés: nem az elsÅ‘ Apple Watch kameraszabadalom, és valószínűleg nem is az utolsó

Az Apple már régóta kutatja a kamera ötletét az Apple Watch-ban, és számos más szabadalom kínál alternatív megoldásokat a fentihez képest. Láttunk például szabadalmat a kijelzÅ‘ alatti kamerával ellátott Apple Watchra, illetve a Digital Crownba épített kamerára. Tehát ez csak a legújabb az Apple Watch fényképezÅ‘gép-ötletek hosszú sorában, és nincs okunk azt hinni, hogy ez a piacra kerül, amikor a többi nem. Valójában az ilyen szabadalmak többségét nem használják ki, így minden esély megvan arra, hogy továbbra is új szabadalmakat fogunk látni az ötlet új változataihoz, késztermék nélkül. Mindazonáltal az a tény, hogy az Apple folyamatosan kutatja ezt, azt sugallja, van remény arra, hogy egy napon láthatunk egy Apple Watch-ot kamerával, csak valószínűleg nem a fent említett formát ölti majd fel. Az viszont biztos, hogy az Apple Watch 9 és az Apple Watch Ultra 2 (várhatóan 2024-ben érkezik majd az üzletek polcaira) órák még nem rendelkeznek majd beépített kamerával.

forrás: techradar.com

Címkék: apple, Apple Watch, okosóra

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.