2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2023. Május 16. 09:22, kedd | Rendőrségi
Forrás: teraz.sk

Egy magyarországi busz teherautónak ütközött ütközött a D2-esen

Egy magyarországi busz teherautónak ütközött ütközött a D2-esen

A közlekedési baleset, amely hétfőn reggel történt a D2-es autópályán Jókút irányába, egy áldozatot követelt és 59 személy szenvedett különböző mértékű sérüléseket. Erről a tűzoltóság tájékoztatott.

Egy többnyire magyar utasokat szállító autóbusz ütközött össze egy romániai teherautóval.

"A baleset helyszínén több mint 30 tűzoltó avatkozik be Malackából és Pozsonyból, jelenleg a vontatószolgálattal együttműködve teszik járhatóvá az utat" - közölte Katarína Križanová, a Tűzoltó- és Mentőalakulat (HaZZ) elnökségének szóvivője. A könnyebb sérüléseket szenvedett személyek a HaZZ evakuációs buszában és a HaZZ mentőalakulat malackai sátrában vannak. A HaZZ pszichológusai krízisintervenciót nyújtanak a helyszínen.

A hétfőn kinevezett egészségügyi miniszter, Michal Palkovič is kommentálta az esetet. "A Sürgősségi Orvosi Szolgálat (OS ZZS) műveleti központja, valamint a kórházak biztosítottak arról, hogy minden sérült azonnali és minőségi orvosi ellátásban részesül. Mindent megteszünk, hogy megmentsük az életüket és az egészségüket. Nagyon sajnálom, hogy akár csak egy életet is elvesztettünk, őszinte részvétemet fejezem ki a túlélőknek" - mondta Palkovics.

A pozsonyi egyetemi kórház a balesettel kapcsolatban traumatológiai tervet aktivált.

A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit. "A sofőrök szervezetében az alkohol jelenlétét kimutató alkoholvizsgálat negatív eredménnyel zárult" - mondta Jana Šimunková, a pozsonyi regionális rendőrség szóvivője. A rendőrség a közösségi hálón azt tanácsolta a sofőröknek, hogy már Lamačnál használják a D2-es autópályáról a Záhorská Bystrica, Stupava irányába vezető lehajtókat.

forrás: teraz.sk

Címkék: baleset, busz, buszbaleset

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 03. 10:12, kedd | Rendőrségi

Újabb bombariadó miatt kutattak át egyes pozsonyi alapiskolákat

A szóban forgó intézmények a Černyševského, a Nobel téri, a Tupolevova, a Dudova, a Holíčska, a Gessayova és a Pankúchova általános iskolák.

2024. Augusztus 30. 14:36, péntek | Rendőrségi

A kormány bemutatta a rendőrséget érintő változásokat

Szeptember 1-jén megszűnik a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség, és három új szervezeti egység jön létre: a Szervezett Bűnözés Elleni Hivatal, a Nemzeti Kábítószer-ellenes Egység és a Terrorelhárítási Központ.

2024. Augusztus 28. 14:49, szerda | Rendőrségi

Több mint 1000 rendőr felügyeli majd a csütörtöki SNP-ünnepségeket

A belügyminiszter szerint a rendőrség drónokat és drónelhárító technológiát is bevet majd, hogy az ünnepségek alatt figyelemmel kísérje a helyzetet.