2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Március 12. 10:49, péntek | Tech
Forrás: Apple

Egy milliárd dollárt fektet az Apple európai fejlesztésekre

Egy milliárd dollárt fektet az Apple európai fejlesztésekre

Az almás cég Münchenben tart fenn fejlesztőközpontot, az itt végzett munka célja a vezeték nélküli technológia tökéletesre fejlesztése.

Az Apple közölte, hogy jelentÅ‘s mértékben ki akarja bÅ‘víteni a müncheni fejlesztÅ‘központját, amely a fejlesztésnek köszönhetÅ‘en az 5G szabvánnyal és a jövÅ‘ vezeték nélküli technológiáival is foglalkozni fog.

A müncheni Bavarian Design Centre lesz a társaság európai chipdizájn-központja, ahová több száz új dolgozót vesznek majd fel. Egy rendkívül korszerű létesítményt hoznak létre, amelynél a fókusz a vezeték nélküli technológiákon és egyéb kapcsolatokon lesz. A Münchenben lévÅ‘ komplexum már most is az Apple legnagyobb európai fejlesztÅ‘centrumának számít, ahol 40 országból közel 1500 mérnök dolgozik olyan területeken, mint az alkalmazásprocesszorok vagy a vezeték nélküli technológiák.

Az ottani csoportok olyan különleges chipeket alkottak meg, amelyek nagyobb teljesítményt és jobb hatékonyságot biztosítottak az iPhone, az iPad, az Apple Watch és az M1 chipes Mac készülékek esetében. Az elmúlt tíz esztendÅ‘ben az óriáscég innovációi átlagosan több mint 70 százalékkal csökkentették a saját termékek energiafogyasztását.

Tim Cook, az Apple vezetÅ‘je úgy kommentálta a hírt, hogy a müncheni mérnökcsapataik még rengeteg dolgot fedezhetnek fel, köztük kutathatják az 5G technológiában rejlÅ‘ új lehetÅ‘ségeket vagy akár az új generációs technológiákat, amelyek még nagyobb teljesítményt, sebességet és hálózatba kötöttséget tehetnek majd lehetÅ‘vé. München négy évtizede az otthonuk és köszönettel tartoznak a közösen elért sikerekért a városnak és Németországnak, továbbá örülnek a még elÅ‘ttük álló útnak.

A vállalat már felépített München belvárosában egy új 30 000 négyzetméteres épületet, amelybe a szakemberek várhatóan jövÅ‘re költözhetnek be és amelyet 100 százalékban megújuló energiák segítségével fognak üzemeltetni. A társaság az elmúlt 5 évben több mint 15 milliárd eurót ruházott be a több mint 700 helyi partnerével való közös munkába. Ezek között volt az Infineon, a Varta és a DELO, az utóbbi a Face ID technológiához használt ragasztóanyagokat szállítja az Apple legújabb termékeihez, köztük az iPhone 12 Próhoz.

Címkék: apple, fejlesztés, München

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.