2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Augusztus 02. 12:11, hétfő | Koronavírus
Forrás: cas.sk

Egy új találmány jelzi a levegőben keringő koronavírust

Egy új találmány jelzi a levegőben keringő koronavírust

A kanadai BioCloud Kontroler cég egy olyan szerkezetet fejlesztett ki, amely zárt térben jelzi, ha koronavírus van a levegőben.

Európában Belgium igyekszik a piacra dobással. A rendszer segítene visszatérni a rendes kerékvágásba, főleg a cégek és szervezetek esetében, írja a RTBF csatorna. A berendezés folyamatosan szívja be a helyiségben keringő levegőt, amely egy jelzőszenzoron keresztülhaladva azonnal jelzi, ha koronavírusmolekulák találhatók benne.

„Egy 160 négyzetméternél nem nagyobb helyiségben három perc alatt kiderül, hogy jelen van-e a koronavírus,” magyarázta a belga forgalmazó cég vezetője. Elmondta, a fertőzött egyén kiszűrése annál gyorsabb, minél közelebb áll a géphez. A fertőzöttek kiszűrése védi a többi alkalmazottat és segít a gyors és hatékony izolációban. A PCR-tesztek eredményei ezzel szemben akár három nap múltán lehetnek csak elérhetők.

A berendezés hasznos lehet a kórházakban, az iskolákban vagy az önkormányzatok épületeiben. A Mirrhia cég szerint az új technológia iránt csak a Benelux államokban mintegy másfél millió cég és szervezet érdeklődhet.

Címkék: koronavírus, szűrő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 16:27, péntek | Kzélet

IDŐJÁRÁS: A vénasszonyok nyarára még várnunk kell

Az egyik szélsőség váltja a másikat. Ez egyaránt vonatkozik a légköri csapadékra és a hőmérsékletre.

2024. Szeptember 20. 16:00, péntek | Kzélet

Az elnök aláírta az elektronikus cigaretták megadóztatását

A módosítás egyes rendelkezései fokozatosan lépnek hatályba ebben és a következő években.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.