2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Október 08. 00:51, péntek | Tech
Forrás: svetapple

Egyelőre nem estünk hasra az iPhone 13-astól

Egyelőre nem estünk hasra az iPhone 13-astól

Legalábbis ezt állítja egy felmérés, miközben az Apple gőzerővel rendeli az újabb chipeket.

Az Å‘sz folyamán mi is beszámoltunk arról, hogy bemutatkozott az új iPhone-generáció, nem sokkal késÅ‘bb pedig már arról is írtunk, hogy várhatóan átalakul a család, mivel a cég több komoly változással is készül. Most egy új felmérés világít rá arra, hogy az idei telefonok nem nyűgözték le a felhasználókat, bár az Apple eközben egyre nagyobb hangsúlyt helyez a friss típusokra.

A tengerentúlon tevékenykedÅ‘ SellCell tette közzé a napokban felmérésének részletes eredményeit, amelyek azt jelzik számunkra, hogy az Apple korábbi megoldásait használó vásárlók nem igazán elégedettek az idei generációval, annak újításaival. Az új A15 Bionic chipet, további kamerafunkciókat, kisebb bevágást és hosszabb üzemidÅ‘t kínáló sorozat tagjai ugyanis a többség számára nem elég forradalmiak: a megkérdezett 5 ezer amerikai 64 százalékát hidegen hagyják ezen módosítások, az elutasítást választó tábor 76 százaléka pedig nem is tervezi a váltást. A nemmel válaszolók 29 százaléka a Touch ID hiányát hozza fel elsÅ‘dleges indokként, ezt követi a sorban az érdekes új funkciók hiánya (20%), az always-on kijelzÅ‘ elmaradása (10%), valamint a felsÅ‘ bevágás jelenléte (7%).

Azok, akik be szeretnék szerezni az idei generáció valamelyik tagját, ezt leginkább a 120 Hz-es frissítést kínáló ProMotion-kijelzÅ‘ miatt tennék meg, az Å‘ arányuk ezen a szeleten belül eléri a 34,1 százalékot. A hosszabb üzemidÅ‘ 25,1 százalék számára elsÅ‘dleges tényezÅ‘, míg 16 százalék egyszerűen úgy érzi, hogy elérkezett az idÅ‘ a váltásra. Az iPhone-t jelenleg is használók körében az idei generáción belül a 6,1 hüvelykes iPhone 13 Pro számít a legnépszerűbb változatnak, a nemmel válaszolók durván egyharmada viszont inkább megvárja a következÅ‘ generációt – 32 százalékuk két éven belül nem tervez váltást, 16 százalék pedig a Google Pixel-sorozata vagy a Samsung saját androidos telefonjai felé fordulna.

Az Apple a jelek szerint nem igazán aggódik a fentiek miatt, hiszen a napokban újabb megrendelést adtak le a TSMC-nek, amelyben még több A15-chip leszállítását kérik. A korábbi generációkban szolgálatot teljesítÅ‘ típusok aránya eközben jelentÅ‘s mértékben csökken, így egyre nagyobb hangsúly helyezÅ‘dik a friss megoldásokra.

Címkék: apple, iphone, kütyü, Tech

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.