2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Október 29. 09:54, csütörtök | Koronavírus
Forrás: TASR

Egyes településeken gondot okozhat a kétnapos tesztelés

Egyes településeken gondot okozhat a kétnapos tesztelés

VÁGBESZTERCE, október 29. – Az Országos Teszteléssel kapcsolatos információk napról napra változnak, még a Szlovák Fegyveres Erők sem tudnak mindent megválaszolni, hiába érdeklődnek az egyes településvezetők.

Erről František Matušík, a Vágbesztercei járásban található Demény község polgármestere számolt be a Vágbesztercén tartott járási válságstáb ülését követően.
„A két napra csökkentett tesztelési idő még gondokat okozhat. Ha a mintavételi helyszínek előtt kígyózó sorok lesznek, akkor az emberek sarkon fordulnak és nem vesznek részt a tesztelésen. Az Országos Tesztelést jó ötletnek tartom, de aggódom amiatt, hogy sikerül-e mindenkit letesztelnünk,” magyarázta a polgármester.

A tesztelés egésze az önkormányzatokat terheli, amelyeknek kötelessége biztosítani a pontos időbeosztást. Gond adódhat a más településekről érkező tesztelni vágyókkal is. „Reggeltől délutánig csak a falubelieket fogjuk tesztelni, este pedig azokat, akik nem győzték reggel, valamint ekkor adunk teret a településünkön állandó lakhellyel nem rendelkező polgároknak is. Így szeretnénk bebiztosítani a tesztelés lehetőségét minden lakosunk számára,” tette hozzá a településvezető.

Andrej Torda, járási elöljáró szerint a legnagyobb problémát az egészségügyi dolgozók hiánya jelenti. Reméli, hogy a Szlovák köztársaság Fegyveres Erői és az Egészségügyi minisztérium biztosítani fogják a hiányzó személyzet pótlását. „Mindent megteszünk azért, hogy mind szombaton, mind vasárnap minden mintavételi helyiség megnyisson. Addig is, folyamatosan kommunikálunk a polgármesterekkel, az egyes felmerülő problémákat individuálisan oldjuk majd,” húzta alá Torda.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Kzélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.