2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. November 05. 12:16, csütörtök | Világ
Forrás: Blikk

Egyetemisták a bécsi terrortámadás áldozatai között

Egyetemisták a bécsi terrortámadás áldozatai között

A Kronen Zeitung tájékoztatása szerint a Bécsi Iparművészeti Egyetem (Universität für angewandte Kunst) hallgatója volt a hétfői terrortámadás egyik női áldozata, továbbá egy másik hallgató is súlyosan megsérült.

Az intézmény nincs messze a terrortámadás helyszínétől, ugyanis az első kerületben, az Oskar-Kokoschka-Platzon található. Az egyetem rektora, Gerald Bast így nyilatkozott: „Nem lehet szavakkal leírni ennek a tettnek az igazságtalanságát“. Közleményben arról is szót ejtett, hogy az egyik halálos áldozat, valamint az egyik súlyosan megsebesült áldozat is az egyetem hallgatója. Elmondása szerint a sérült diák egy sikeres operációnak köszönhetően már nincs életveszélyben. A Der Standard cikke szerint a támadás helyszíne, tehát a Duna-csatorna, a Stephansplatz és a Schottenring által határolt úgynevezett „bermuda-háromszög” éjjel-nappal forgalmas, ahol „sosincs csend”. A Seittenstettengassén található ráadásul a főváros legfontosabb zsinagógája, a Stadttempel, amelynek közelében az első támadás történt. Egyelőre azonban úgy tűnik, nem a zsinagóga és nem a zsidóság volt a célpont, hanem a bárokban szórakozó emberek.

Címkék: Bécs, terror

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 21. 10:04, szerda | Világ

Az 1968-as augusztusi megszállás véget vetett a prágai tavasznak és elkezdődött a “normalizáció”

Az invázió a második világháború vége óta a legnagyobb fegyveres akció volt Európában, amely 1968. augusztus 20. és 21. között kezdődött.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.