2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2022. Február 16. 10:29, szerda | Tech
Forrás: Android Central

Egyre több kárt okoznak a VR-szemüvegek

Egyre több kárt okoznak a VR-szemüvegek

A virtuális valóság egy csodálatos technológia, vannak azonban olyan hátulütői, amelyek komoly anyagi károkkal járhatnak: betört TV-képernyők, szétvert berendezés és rendetlenség felsőfokon.

Az Aviva nevű brit biztosítótársaság tavaly azt regisztrálta, hogy 31 százalékkal nÅ‘ttek a virtuális valóság szemüvegek viselése miatt keletkezett károk, 2016 óta pedig e károk 68 százalékkal növekedtek - minderrÅ‘l a The Guardian számolt be.

A jelenség hátterében az áll, hogy ha valaki felvesz egy ilyen kiegészítÅ‘t és használja azt, de nem biztosítja a szükséges helyet, akkor könnyen baleseteket és anyagi károkat okozhat. Kelly Whittington, az Aviva anyagi károkért felelÅ‘s részlegvezetÅ‘je kiemelte, hogy ha új játékok vagy eszközök népszerűvé válnak, akkor az gyorsan tükrözÅ‘dik az ügyfeleik igényeiben. A közelmúltban hasonló trendeket figyeltek meg a mozgásvezérlÅ‘vel ellátott konzolok, például a Nintendo Wii vagy a fitneszjátékok megjelenésekor és elterjedésekor.

Nagy-Britanniában azért vált mostanában súlyosabbá a helyzet, mert tavaly karácsonykor sok brit felhasználó kapott ajándékba virtuális szemüveget. Az elsÅ‘ kárjelentéseket már megkapták a biztosítótársaságok, de további kárjelentések beérkezésére is számítanak. Az Aviva egyik ügyfele a vezérlÅ‘egységet vágta a tévéhez, amikor az egyik játékban megijedt egy zombitól, egy gyerek pedig különbözÅ‘ figurákat dobált maga körül, amikor egy mozdulatot akart tenni. Whittington kiemelte, hogy a készülékek sok örömet okozhatnak de fontos lenne, hogy az emberek figyeljenek a környezetükre és megfelelÅ‘ biztosításokat kössenek. Tavaly a szigetországban a virtuális valóság szemüvegek használatakor okozott átlagos kár 650 font volt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.