2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Augusztus 30. 12:11, vasárnap | Bulvár
Forrás: CNN

Elhunyt a Fekete Párduc, Chadwick Boseman

Elhunyt a Fekete Párduc, Chadwick Boseman

A Marvel univerzum fekete szuperhőse, aki karizmájával és játékával lenyűgözte a közönséget, hosszú betegség következtében elhunyt.

Boseman 2016 óta küzdött vastagbélrákkal, a halál otthon, családja körében lelte. Negyvenhárom éves volt. A twitterén kiadott közleményében ez állt: "Igazi harcos volt, utolsói filmeit már betegen forgatta, ez azonban nem akadályozta meg abban, hogy az Önök által is szeretett filmeket emlékezetessé tegye."

TChalla király szerepe sorsdöntő pillanat volt számára, egyszer csak a fekete mozgalom élharcosa, példaképe lett. A szerep megtiszteltetés volt számára.

A dél-karolinai származású Boseman 2000-ben végzett washingtoni Howard Egyetemen, amely főleg afro-amerikaiak által látogatott történelmi jelentőségű felsőoktatási intézmény. Eközben az Oxford Egyetem Amerikai Dráma Akadémiáját is látogatta. "Mély fájdalommal gyászoljuk volt diákunkat, Chadwick Boseman-t, aki ma éjjel hunyt el. Hihetetlen tehetsége halhatatlanná tette őt filmszerepein keresztül, diákból lett szuperhős. Nyugodj erőben, Chadwick!" áll Wayne A. I. Frederick elnök közleményében.

Boseman első kirobbanó sikerét 2013-ban érte el, amikor megkapta Jackie Robinson sportoló szerepét a "A 42-es" című drámában. A sors fintora, hogy halálhírét aznap közölték, amikor az amerikai profi baseball liga pont a világjárvány miatt új dátumra tolt Jackie Robinson emléknapot ünnepelt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 24. 11:17, hétfő | Bulvár

88 éves korában elhunyt Donald Sutherland

A kanadai posta 2023 októberében bélyeget adott ki tiszteletére, amely Kanada egyik legelismertebb és legsokoldalúbb színészi pályafutásának állít emléket.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.