2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2022. December 03. 21:15, szombat | Életmód
Forrás: cas.sk

Elkezdődött a síszezon Jasnán

Elkezdődött a síszezon Jasnán

Meglepetéssel várta a síközpont a téli sportok szerelmeseit.

Az új, 15 férőhelyes felvonót szombaton helyezik üzembe az Alacsony-Tátra legfelkapottabb üdülőhelyén. A Biela Púť és Priehyba megállók között húzódik közel egy kilométeren.

Az építése tavaly kezdődött, a költségvetés elérte a 17 millió eurót.
"Ez a beruházás alapvetően felgyorsítja és leegyszerűsíti majd a Chopok-ra történő szállítást, akadálymentesen megközelíthetővé teszi észak felől." - mondta Jiří Trumpeš, a hegyi üdülőhely igazgatója.

Új parkolóhelyek is találhatók a felvonó völgyben található állomásának épületében.

Trumpeš tökéletesnek találja az üzembe helyezés időpontját, mivel jelenleg tökéletesek a hóviszonyok a síközpontban. Kiemelte, hogy a szezon előtt megerősítették a technikai hóval történő havasítást, ami hárommillió eurós beruházást igényelt.


Forrás: TASR

"Minimális a természetes hó, de az erőteljes hószóró rendszer lehetővé tette, hogy technikai hóval havasíthassuk be az üdülőhelyet, hogy a síelők zavartalanul vehessék az idei első íveket" - fejtette ki Trumpeš. Biztosította a látogatókat, hogy az időjárástól függően folytatják a havasítást, hogy fokozatosan megnyíljon az egész üdülő a látogatók előtt.

Forrás: cas.sk

Címkék: Jasná, síszezon

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 21. 10:16, szerda | Életmód

A borsó elősegíti a haj növekedését és feszesíti a bőrt

A borsóban található gyulladáscsökkentő és antioxidáns anyagok az érrendszer rugalmasságát és vitalitását is biztosítják.

2024. Július 08. 11:01, hétfő | Életmód

A repülés növeli a trombózis kockázatát

A nyár beköszöntével a szakértők a trombózisos esetek megnövekedett számát észlelték, nemcsak a fokozott folyadékbevitel szükségessége, hanem az utazás miatt is.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.