2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2022. Február 10. 18:06, csütörtök | Kultúra
Forrás: Nyitókép: Csemadok

Elmarad a Tompa Mihály Országos Szavalóverseny

Elmarad a Tompa Mihály Országos Szavalóverseny

Ezt Lázok Attila, a Csemadok Dunaszerdahelyi Területi Választmányának titkára nyilatkozta. Lázok azzal indokolja a döntést, miszerint több iskola is jelezte, hogy a versenyzők idén nem tudtak rendesen készülni.

A járvány még idén is kísért, ennek pedig a diákok és a kultúrát kedvelők is megisszák a levét. Még szomorúbb tény, hogy idén lett volna a Tompa Mihály Országos Verseny jubileumi, harmincadik idénye. „Helyette ősszel szervezünk meg egy szavalóversenyt, amelynek a feltételei a kiírások szerint megegyeznek majd a lesz a Tompa Mihály Országos Versenyével,” mondta a Csemadok munkatársa. Hozzátette: a szóban forgó őszi pót-szavalóversenyt Petőfi Sándor tiszteletére szervezik meg, a pontos dátumról később tájékoztatják a magyar iskolák pedagógusait.

A Csemadok Dunaszerdahelyi Területi Választmánya ezen kívül az Alapítvány a '48-as Hősökért szervezettel és a Kecskeméti Katona József Múzeummal közös rajzversenyt hirdetett, amelyben 5-18 éves óvodások, valamint iskolás diákok vehetnek részt. A verseny a „Hol a szabadság, ott van a haza” címet viseli.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 26. 10:24, hétfő | Kultúra

A nagyszombati Nyugat-szlovákiai Múzeumban nyílik kiállítás az SNP 80. évfordulója alkalmából

A mozgósítást, a nagyszombati helyőrségnek a felkelésre való indulását és újjászervezését a kiállítás tematikus egységei külön-külön dokumentálják.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.