2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. November 19. 19:45, péntek | Tech
Forrás: The Sun

Előrejelzés: csak a karácsonyi ünnepek alatt nyolcvanmillió iPhone találhat gazdára

Előrejelzés: csak a karácsonyi ünnepek alatt nyolcvanmillió iPhone találhat gazdára

Az Apple széles mosollyal várja az ünnepeket, hiszen az előzetes számítások alapján akár nyolcvanmillió iPhone-t értékesíthet az almás cég. A kereslet tehát továbbra is töretlenül erősödik.

Az elmúlt napokban több, a céggel kapcsolatos hírrÅ‘l is beszámoltunk, Kínában például a töltÅ‘ hiánya miatt perelték be Å‘ket, míg az is egyértelművé vált, hogy a készlethiány a telefonos eladásokat is visszafogja. Ez utóbbi nem akadályozza azonban meg a további elÅ‘retörést, a mostani negyedév kiemelkedÅ‘en jó lesz. KülsÅ‘s forrás számolt be arról, hogy betekintést nyertek egy elemzÅ‘i körlevélbe, amelyben az ünnepi idÅ‘szakra vonatkozó elÅ‘rejelzést részletezték saját ügyfeleiknek. Ebben azt emelik ki, hogy bár a készlethiány továbbra is jelen van a piacon, ezzel egy idÅ‘ben azonban a vásárlói kereslet is kiemelkedÅ‘en erÅ‘s, ez pedig (az elemzÅ‘i cég saját becslése szerint) jelenleg nagyjából 15 százalékkal haladja meg a kínálatot. Ennek eredményeként a mostani ünnepi idÅ‘szakban, amely egyben az Apple elsÅ‘ pénzügyi negyedéve, összesen mintegy 80 millió iPhone találhat gazdára, amennyiben pedig a fekete péntek és karácsony közötti szűkebb, mindössze 29 napra rúgó periódust vesszük alapul, ez 40 millió okostelefon eladására lesz elegendÅ‘.

Jól látszik, hogy nem lesz gond a forgalommal, az Apple tehát kifejezetten jó negyedévet produkálhat, ami az amerikai és a kínai érdeklÅ‘dés magas szintjével magyarázható. Az átlagos eladási ár szintén megemelkedhet, ebben a Pro-változatok nagyobb forgalma játszik döntÅ‘ szerepet, míg az AirPod kapcsán már egy kereken 100 milliós számot említenek meg, az erre utaló jeleket ugyanis már szintén egyértelműen látni a szegmensen belül. Az 5G elterjedésével ráadásul az eddig a régebbi modellek mellett kitartó felhasználók nagyobb hányada lesz majd hajlandó a váltásra, ez pedig tulajdonképpen némi garanciát jelent az eladások magas szintjének megmaradására. A szeptemberben lezárult 3 hónapos periódusban amúgy az Apple-nél 39 milliárd dolláros bevétel származott az okostelefonokból, a teljes pénzügyi évben ez a szám 192 milliárd dollár volt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.