2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Október 06. 13:19, szerda | Magyarország
Forrás: HVG

Előválasztás: Márki-Zay megelőzte Karácsonyt

Előválasztás: Márki-Zay megelőzte Karácsonyt

A friss és ropogós közvéleménykutatások eredményei alapján Márki-Zay Péter elhúzott a főpolgármester mellett. A politikus szerint most már inkább Karácsonynak kellene visszalépnie az ő javára.

A két jelölt közötti tárgyalások elvileg ma este folytatódnak, eközben Karácsony ma kettőre sajtótájékoztatót jelentett be. "Egészen biztos vagyok benne, hogy nem nekem kellene visszalépnem a második fordulóban, hanem Karácsony Gergelynek,” válaszolt a hvg.hu kérdésére Márki-Zay Péter. Ezekkel a szavakkal reagált Márki-Zay azokra az eredményekre, amelyek a friss Medián-kutatásból kerültek ki. A hódmezővásárhelyi polgármester továbbra is lendületben van, egyre nagyobb a szavazótábora, így a jelen állás szerint neki van nagyobb esélye a második körben megszorongatni Dobrev Klárát. A HVG kérdésére, miszerint vajon miről fog sajtózni Karácsony, Márki-Zay így felelt: "erre én is nagyon kíváncsi vagyok, mert kettőnk között nincs olyan végleges megállapodás még, amit be lehetne jelenteni".

A polgármester cáfolta azokat az információkat, miszerint kedd este egy új ajánlattal keresték meg őt karácsonyék, elmondása szerint hétfő óta nem tárgyaltak semmiről és írásos ajánlatot sem kapott. „Ahhoz persze nem kell megállapodás, hogy bejelentse, visszalép a javamra,” tette hozzá Márki-Zay.

A Medián méréséhez hasonló eredményre jutott egyébként egy friss Závecz-elemzés is. Eszerint egy Márki-Zay Péter vezette közös listával lenne a legnagyobb esélye az ellenzéknek a Fidesz ellen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 28. 14:28, szerda | Magyarország

Pusztító vihar tombolt Magyarországon

A tűzoltók a villámlás és a kidöntött fák okozta károk helyreállításán dolgoznak. A vihar autókat, épületeket és utakat rongált meg.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.