2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. December 28. 19:16, hétfő | Világ
Forrás: Index

Erős földrengés volt Horvátországban

Erős földrengés volt Horvátországban

A rengés erőssége 5,2-es volt, Petrinjából károkról számoltak be.

Földrengés történt Horvátország középső részén hétfő reggel – tájékoztat az Index. Az epicentrum Zágrábtól 50 kilométerre volt délkeletre, 2 kilométer mélyen a földben. Az erőssége 5,2 volt a Richter-skála szerint. Petrinja polgármestere, Darinko Dumbovic az Index.hr-nek arról számolt be, hogy erős földrengés sújtotta a várost és károk is keletkeztek, ugyanakkor azok mértékéről, illetve arról, hogy vannak-e sérültek, még nem tudott beszámolni.

A földrengést érezték még Belovárban, Viroviticában, Koprivnicában, Ogulinban, Fiumében és más városokban is, sőt, Magyarország déli részén is. Zágrábot és környékét március 22-én érte földrengés. A fél óra különbséggel bekövetkezett 5,6-os, majd 5,1-es erősségű földmozgásban számos épület megrongálódott és több ember megsérült. Azóta a fővárosban folyamatosak az utórengések. A szakemberek mintegy kétezer utólökést jegyeztek fel, amelyek negyede volt érezhető. Hatezer épület a mai napig nem biztonságos, köztük több óvoda, általános iskola, középiskola, egyetem, kulturális és tudományos intézet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 21. 10:04, szerda | Világ

Az 1968-as augusztusi megszállás véget vetett a prágai tavasznak és elkezdődött a “normalizáció”

Az invázió a második világháború vége óta a legnagyobb fegyveres akció volt Európában, amely 1968. augusztus 20. és 21. között kezdődött.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.