2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2024. Június 24. 10:51, hétfő | Sport
Forrás: teraz.sk

EURO 2024: Magyarország legyőzte Skóciát

EURO 2024: Magyarország legyőzte Skóciát

A magyar válogatott ezzel a győzelemmel életben tartotta a továbbjutás esélyét.
Marco Rossi csapatának jelenleg három pontja van, ugyanannyi, mint Ausztriának és Szlovákiának, de a magyaroknak rosszabb a a gólkülönbsége.

Magyarország 1-0-ra legyőzte Skóciát az Európa-bajnokság A csoportjának vasárnapi mérkőzésén. A magyarok a torna első győzelmével megőrizték esélyüket a nyolcaddöntőbe jutásra a tabella harmadik helyéről. A magyar győzelmet a csereként beálló Csoboth Kevin biztosította be a 100. percben. A skótok mindössze egy ponttal zárták a kontinensviadalt.

Mindkét csapat számára a továbbjutás egyetlen módja a teljes pontszerzés volt, ami az első félidő minőségében is megmutatkozott. Bár a skótok területi fölényben voltak, komoly helyzetbe nem kerültek, és a taktikai párharc sem nyújtott sok szépséget egyik oldalon sem. A sok pontatlanság csírájában fojtotta el a lehetőségeket, és a legtöbbször a tizenhatosok között játszottak, sok kemény szereléssel. A magyarok korán visszahúzódtak védekezésbe, de fél óra után megérezték, hogy a skótoknak nem tetszik túlságosan a játékvezetés, és megpróbálták magasabban támadni a passzjátékukat. Az egyetlen magyar lehetőség az első félidő végén adódott, amikor a 41. percben Orbán fejelt közelről,
de a labda a keresztlécen kötött ki.

A második félidő nagyjából ugyanígy alakult, a játék túlságosan a párharcokról szólt. A 68. percben egy borzalmas pillanat ragadta magával az összes játékost, amikor egy középkezdés után Varga csúnyán ütközött a skót kapussal, Gunn-nal. A magyar csatár mozdulatlanul maradt, és a pályára érkező mentősök hordágyon vitték el Vargát. Minden jel arra mutatott, hogy a mérkőzés gól nélküli döntetlennel végződik, és mindkét csapat befejezi a tornát. Varga hosszas kezelése miatt Tello vezetőbíró 10 percet hosszabbított, és a hosszabbítás utolsó percében Csoboth állította be a végeredményt.

A magyaroknak meg kell várniuk, hogy alakul majd a harmadik helyezettek tabellája, ahonnan négy csapat jut tovább. Jelenleg Marco Rossi csapatának három pontja van, akárcsak Ausztriának és Szlovákiának, de a magyarok mindkettőnél rosszabb gólkülönbséggel rendelkeznek.

Forrás: teraz.sk

Címkék: EURO 2024, Magyarorszag

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 09. 10:46, hétfő | Sport

Sinner nyerte a US Open-t

Ebben az évezredben csak a svájci Roger Federernek és a szerb Novak Djokovicnak sikerült mindkét keménypályás Grand Slam-tornát megnyernie ugyanabban a szezonban.

2024. Szeptember 03. 10:35, kedd | Sport

A szlovák jégkorong-válogatott kijutott a 2026-os téli olimpiára

Ez lesz a hetedik alkalom, hogy a szlovák jégkorongozók részt vesznek téli olimpián.

2024. Augusztus 27. 18:12, kedd | Sport

Különleges díjat kap Ronaldo az UEFA-tól a Bajnokok Ligájában nyújtott teljesítményéért

Ronaldo tartja a rekordot a Bajnokok Ligájában, 183 mérkőzésen összesen 140 gólt szerzett a Manchester United, a Real Madrid és a torinói Juventus színeiben.