2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2022. Október 26. 20:08, szerda | Életmód
Forrás: -BG-

Ez történik az arcoddal, ha a sminket fent hagyod éjjelre

Ez történik az arcoddal, ha a sminket fent hagyod éjjelre

Mindenkivel előfordult már, hogy egy átbulizott este után nem volt kedve leszedni a sminket vagy simán kihagyta a napi bőrápolási rutint. Mai cikkünk elsősorban hölgy olvasóinknak szól.

Amikor sminkben alszunk el, számos negatív következménnyel kell számolni. Ilyenek az eltömődött pórusok, pattanásos bőr, ráncok és bőrszárazság. Életmód rovatunk mai számában arra próbálunk rávilágítani, milyen veszélyekkel jár, ha sminkben alszunk el.

A sminkben alvás a bőr korai öregedéséhez vezethet. Ennek az az oka, hogy amikor az arcbőrt smink fedi, a bőr nem tud rendesen lélegezni, ez pedig finom, majd mély ráncok kialakulásához vezethet. Ezért mindenképp szánj időt a sminked lemosására, használj enyhébb arctisztítót vagy sminklemosót, melyek segítenek eltávolítani a smink legapróbb maradványait.

Ha nem mosod le a sminket alvás előtt, eltömődnek a pórusaid. A smink a szó szoros értelmében magába szívja a szennyeződéseket a pórusokban, ami a mitesszerek és pattanásokhoz vezető egyenes út.

Ha sminkben alszol el, nemcsak a bőröd sínyli meg, hanem bizony a szemeid is! Ha csak egy estéről is van szó, amikor fennmarad a szemsmink, abból is számos komoly problémát adódhat. Például szemirritáció alakulhat ki és károsíthatja a látásod. Ha ez még nem lenne elég aggasztó, a szemeden felejtett smink árpát is előidézhet.

Ha szeretnéd elkerülni a sminkben-alvás csúnya következményeit, ragaszkodj az alapos esti arcápolási rutinodhoz. Lerövidítheted, de semmiképp ne hagyd ki! Sminkeltávolítás, alapos arctisztítás, hidratálás. Ha követed ezeket az egyszerű lépéseket, megóvod arcod egészségét és elkerülheted a bőr idő előtti öregedését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 21. 10:16, szerda | Életmód

A borsó elősegíti a haj növekedését és feszesíti a bőrt

A borsóban található gyulladáscsökkentő és antioxidáns anyagok az érrendszer rugalmasságát és vitalitását is biztosítják.

2024. Július 08. 11:01, hétfő | Életmód

A repülés növeli a trombózis kockázatát

A nyár beköszöntével a szakértők a trombózisos esetek megnövekedett számát észlelték, nemcsak a fokozott folyadékbevitel szükségessége, hanem az utazás miatt is.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.