2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Április 27. 16:32, kedd | Világ
Forrás: HVG

Feloldják Bécsben a teljes zárlatot

Feloldják Bécsben a teljes zárlatot

Nyithatnak az osztrák boltok, a vendéglátóhelyek tulajdonosai azonban egyelőre nem örülhetnek: május 19-ig biztosan zárva maradnak az éttermek és kávézók. Fodrászhoz még kell a negatív gyorsteszt.

A HVG.hu oldalon található cikk Michael Ludwig, bécsi polgármestert idézi: „Hatásosnak bizonyult a teljes zárlat, javultak a járványügyi mutatók. Mind a napi új fertőzések, mind a kórházban, illetve intenzív osztályokon ápolt koronavírusos betegek száma csökkenő tendenciát mutat. Ludwig megköszönte az orvosok és ápolók elmúlt hetekben folytatott fáradhatatlan munkáját, egyben pedig óva intett a javuló trend túlértékelésétől. A járvány még nem múlt el.”

A lazítás érinti az üzleteket, a szolgáltatásokat, a múzeumokat és az állatkertet is. Az FFP2-es maszkok azonban továbbra is mindenütt kötelező kiegészítőnek számítanak. A fodrászatokban, kozmetikákban, masszázsszalonokban a szolgáltatás igénybevételének feltétele a negatív koronavírusteszt felmutatása lesz.

Rossz hír a szórakozni vágyóknak, hogy az éttermek, a mozik, a színházak és a sportlétesítmények még zárva maradnak, május 19-ig legalábbis biztosan. Ludwig arról is beszélt, hogy a fővárosban talán csak az éttermek teraszait és kerthelységeit nyitják meg majd akkor.

A 8,86 millió lakosú Ausztriában az elmúlt 24 órában 1625 embernél igazolták újonnan a koronavírus-fertőzést, az elhunytak száma pedig 28 volt. 1897-en vannak kórházban, közülük 520-an szorulnak intenzív kezelésre. Ausztriában eddig összesen 10 126 halálos áldozata volt a járványnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 21. 10:04, szerda | Világ

Az 1968-as augusztusi megszállás véget vetett a prágai tavasznak és elkezdődött a “normalizáció”

Az invázió a második világháború vége óta a legnagyobb fegyveres akció volt Európában, amely 1968. augusztus 20. és 21. között kezdődött.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.