2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2022. Február 28. 23:25, hétfő | Sport
Forrás: HVG / FIFA

FIFA és UEFA: Felfüggesztették az orosz válogatottat és a klubcsapatokat

FIFA és UEFA: Felfüggesztették az orosz válogatottat és a klubcsapatokat

Az oroszok elestek a VB-pótselejtezőn való részvételtől, a Szpartak Moszkvát pedig automatikusan kizárták az Európa-liga nyolcaddöntőjéből.

A lehető legsúlyosabb szankcióval sújtotta Oroszországot a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) és az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA). A FIFA hivatalos weboldalán olvasható közlemény szerint a büntetés minden orosz csapatot - legyen az válogatott vagy klubcsapat - ugyanúgy érint. Az intézkedés visszavonásig marad érvényben.

Egyértelmű a futballvilág üzenete: együttéreznek az ukrajnai emberekkel és bíznak a helyzet mihamarabbi javulásában, hiszen a futball évtizedek óta a nemzetek közötti béke egyik szimbóluma. A döntés értelmében az orosz válogatott nem vehet részt az idei világbajnokság pótselejtezőjében, és a Szpartak Moszkva sem léphet pályára az RB Leipzig elleni Európa-liga-nyolcaddöntőben.

Az orosz Labdarúgó Szövetség válasza nem váratott sokáig magára: kijelentették, hogy "kategorikusan nem értenek egyet" a FIFA és az UEFA döntésével, mert az ellentétes a "sport szellemével".

"Nyilvánvalóan diszkriminatív jellegű a döntés, amely rengeteg sportolót, edzőt, klubot és válogatottat, de ami a legfontosabb, orosz és külföldi szurkolók millióit sérti,” olvasható az állasfoglalásban, amelyben a szervezet előrevetíti a fellebbezést.

Címkék: FIFA, szankciók, UEFA

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 09. 10:46, hétfő | Sport

Sinner nyerte a US Open-t

Ebben az évezredben csak a svájci Roger Federernek és a szerb Novak Djokovicnak sikerült mindkét keménypályás Grand Slam-tornát megnyernie ugyanabban a szezonban.

2024. Szeptember 03. 10:35, kedd | Sport

A szlovák jégkorong-válogatott kijutott a 2026-os téli olimpiára

Ez lesz a hetedik alkalom, hogy a szlovák jégkorongozók részt vesznek téli olimpián.

2024. Augusztus 27. 18:12, kedd | Sport

Különleges díjat kap Ronaldo az UEFA-tól a Bajnokok Ligájában nyújtott teljesítményéért

Ronaldo tartja a rekordot a Bajnokok Ligájában, 183 mérkőzésen összesen 140 gólt szerzett a Manchester United, a Real Madrid és a torinói Juventus színeiben.