2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. November 22. 14:34, hétfÅ‘ | Koronavírus
Forrás: Denník N

Focus: Az oltottak fele nem menne harmadik oltásra

Focus: Az oltottak fele nem menne harmadik oltásra

A Focus ügynökség október végi felmérésének eredményei alapján az oltást eddig nem abszolváló lakosok között csak nagyon kevesen választanák a vakcinát. Egyharmaduk még vacillál.

A teljes vagy részleges oltással rendelkezÅ‘k körében sincs túl nagy érdeklÅ‘dés egy következÅ‘, harmadik adag iránt. A megkérdezettek csupán 46%-a válaszolt úgy, hogy kész felvenni a koronavírus elleni harmadik, ún. megerÅ‘sítÅ‘ vakcinát. Ugyanezen csoport 20%-a még nem döntötte el, hogy vállalja-e a harmadik adagot. A Focus ügynökség a felmérést a Markíza TV Na telo című műsorának megrendelésére készítette, az adatokat pedig október végén gyűjtötték össze. Az azóta egyre csak romló járványhelyzetet figyelembe véve így valószínűleg ezek a számok már nem érvényesek, a rendeletek szigorítása és a növekvÅ‘ halálesetek száma bizonyára befolyással voltak az emberek oltási hajlandóságára.

Szlovákiában november 21-éig 2 577 522 embert (mintegy 47 százalék) oltottak be legalább az elsÅ‘ adaggal. A második adagot a lakosság 45 százaléka kapta meg, a harmadik adagot eddig a lakosság kevesebb mint öt százalékának adták be az oltóállomásokon.

Címkék: felmérés, oltás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.