2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Július 06. 13:00, hétfő | Helyi
Forrás: webnoviny.sk

Fontosnak tartjuk a saját lakhatást, a fiatalok fele mégis mamahotelben lakik

Fontosnak tartjuk a saját lakhatást, a fiatalok fele mégis mamahotelben lakik

Négyből három fiatal tartja a saját lakhatás megteremtését az elégedett élet egyik alapfeltételének – derül ki egy aktuális felmérésből.

A 18 és 30 év közötti fiatalok közel fele azonban szüleivel lakik. A fiatalok kevesebb mint egyharmada rendelkezik saját lakással vagy házzal, egyhatoduk pedig albérletben lakik.

A felmérés szerint elsősorban a 27 és 30 év közötti egyetemi végzettségű férfiak engedhetik meg maguknak a saját lakhatás biztosítását.
A saját lakhatás gondolatával átlagban 22 éves korban kezdenek el foglalkozni a fiatalok Szlovákiában.

Saját ház vagy lakás a közalkalmazottak körében van jelen a legnagyobb mértékben. „A fiatalok igyekeznek megteremteni a saját lakhatás feltételeit, a jelzálogot tartják az egyik legfőbb indoknak, amiért érdemes eladósodni.

„Nem meglepő, hogy elsősorban a házaspárok és magasabb keresettel rendelkező fiatalok élnek saját lakásban vagy házban” – mondta Jaroslava Palendalová, a Kruk vállalat igazgatója, amely megrendelésére készült a felmérés.

A saját otthonukban élő fiatalok több mint felének van egy nagy kölcsöne – jelzálog vagy építési hitel. A megkérdezettek közül éppen ez a csoport válaszolta a legnagyobb mértékben, hogy rendszeresen spórolnak a pénzükkel.

Címkék: fiatalok, lakás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Július 10. 12:00, szerda | Helyi

Napszúrásveszély! Másodfokú hőségriasztás van érvényben

Másodfokú hőségriasztás van érvényben ma, július 10-én Szlovákia déli járásaiban, a nappali csúcshőmérséklet meghaladhatja a 37 °C-t.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.