2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. December 12. 16:43, vasárnap | Sport
Forrás: Youtube - Formula 1

FORMA1: Verstappen a világbajnok

FORMA1: Verstappen a világbajnok

Évek óta nem volt ilyen izgalmas idénybefejezése a száguldó cirkusznak. A pontegyenlőséggel rajtoló Hamilton és Verstappen gigászi csatájából most az utóbbi került ki győztesen.

Ma zajlott a Forma-1 utolsó, mindent eldöntő futama Abu-Dzabiban, drámai pillanatokból pedig nem volt hiány. A címvédő Lewis Hamilton és a trónfosztásra készülő Max Verstappen pontegyenlőséggel vágott neki a Világbajnokság utolsó futamának, ráadásul egymás mellől indultak a rajtrácson. A történelmi szezon záróaktusa előtt a szakértők megegyeztek abban, hogy mivel mindkét versenyző a maximumot hozta ki magából idén, bármelyikük is nyer, az megérdemelt győzelem lesz. Nos, úgy alakult, hogy a 2021-es szezon világbajnokát Max Verstappennek hívják.

Max Verstappen 24 éves, de már a hetedik szezonja az idei a Forma–1-ben. Az első világbajnoki címéért volt versenyben. Egyúttal ő Sebastian Vettel után mindössze a második pilóta, aki vb-címet szerez egy Red Bullban. Lewis Hamilton 36 éves, ez a 14. szezonja, ha nyert volna, az már a nyolcadik világbajnoki címe lett volna, amivel a sportág mindenkori legeredményesebb bajnoka lenne, egyúttal megdöntötte volna Michael Schumacher rekordját.

Ha a szoros pontszám nem lett volna elég, az izgalmakat még az is tetőzte, hogy a Red Bull pilótája csak az utolsó körben tudta megelőzni legfőbb riválisát, így bezsebelve magának a győzelmet érő első helyezést.

Címkék: forma 1, max verstappen

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 09. 10:46, hétfő | Sport

Sinner nyerte a US Open-t

Ebben az évezredben csak a svájci Roger Federernek és a szerb Novak Djokovicnak sikerült mindkét keménypályás Grand Slam-tornát megnyernie ugyanabban a szezonban.

2024. Szeptember 03. 10:35, kedd | Sport

A szlovák jégkorong-válogatott kijutott a 2026-os téli olimpiára

Ez lesz a hetedik alkalom, hogy a szlovák jégkorongozók részt vesznek téli olimpián.

2024. Augusztus 27. 18:12, kedd | Sport

Különleges díjat kap Ronaldo az UEFA-tól a Bajnokok Ligájában nyújtott teljesítményéért

Ronaldo tartja a rekordot a Bajnokok Ligájában, 183 mérkőzésen összesen 140 gólt szerzett a Manchester United, a Real Madrid és a torinói Juventus színeiben.