2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2020. December 14. 13:41, hétfÅ‘ | Koronavírus
Forrás: TASR

Gröhling: Jelenleg arra készülünk, mi lesz január 11. után

Gröhling: Jelenleg arra készülünk, mi lesz január 11. után

POZSONY, december 14. – Branislav Gröhling oktatási miniszter nem kíván átfogó nyilatkozatot adni, ugyanis nem volt ideje átnézni a kormányülésre beterjesztett dokumentumok mindegyikét.

A hétfÅ‘i ülés elÅ‘tt inkább arra koncentrálna, ami 2021. január 11-e után vár minket.
A tárcavezetÅ‘ azt akarja megkérdezni a központi válságstábtól, hogy milyen mechanizmusok lépnek érvénybe a fenn említett dátumtól számítva. Elmondása szerint több tesztelési módszeren is gondolkoznak. „Az eredeti módszer is tervben van, de lehet, hogy a gargalizálós mellett döntünk, bár ennek komoly logisztikai és anyagi vonzata is van,” mondta azzal, hogy errÅ‘l legközelebb a hétfÅ‘i koalíciós tanácson eshet szó.

A karácsonyi szünet december 21. és január 8. között lesz, mondta a tárcavezetÅ‘. Elismételte, hogy a féléves szünet idén elmarad, a további szabadnapokról pedig az aktuális járványügyi helyzet alapján döntenek majd. Gröhling megígérte, hogy a tervet kedden vagy szerdán mutatják be. „Tárgyalnunk kell még a tesztelés metódusáról, hiszen egyelÅ‘re nem dÅ‘lt el, hogy minden gyermeket, szülÅ‘t és pedagógust egyszerre tesztelünk-e le, vagy pedig csoportokra osszuk Å‘ket,” tette hozzá a miniszter.

Címkék: Gröhling, iskola

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.