2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. November 25. 13:35, szerda | Kzélet
Forrás: TASR

Gröhling támogatja a gyerekek visszatérését az iskolába

Gröhling támogatja a gyerekek visszatérését az iskolába

Nagyon jó lenne, ha végre sikerülne megegyeznünk valamilyen módon a gyerekek visszatéréséről az iskolába, mondta a szerdai kormányülés előtt a szlovák iskolaügyi miniszter, Branislav Gröhling (SaS).

„Ha az egész folyamatot szeretnénk karácsonyig beindítani, akkor nem várhatunk, mert ha csak december 15-e után döntünk róla, az már teljesen felesleges lesz“ – mondta a miniszter. Hozzátette, hogy arról, hogy a felsőtagozatosok és középiskolások visszatérhetnek-e az iskolapadba, a központi válságstáb dönt. „Ha a központi válságstáb úgy dönt az epidemiológusok és mások ajánlására, akkor alkalmazkodunk“ – jelentette ki Gröhling. Az általános iskola felsőtagozatosai és a középiskolások október 26-a óta tanulnak online. A felsőoktatásban a téli szemeszter végéig lesz online tanítás. Egyedül az óvodások és az általános iskola alsó tagozatosai járnak személyesen óvodába, iskolába. Az iskolákban továbbá a hátrányos helyzetű gyerekek is kivételt élveznek, ők kisebb csoportban, maximum öten részesülhetnek személyes oktatásban egy pedagógus jelenlétében. A központi válságstáb november 23-án, hétfőn a gyerekek iskolába való visszatéréséről is tárgyalt. Egyelőre nem várhatóak enyhítések. Igor Matovič (OĽANO) miniszterelnök azt javasolja, térjenek vissza a felsőtagozatosok és középiskolások a karácsony előtti utolsó két hétre az iskolába. További részleteket nem árult el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Kzélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.

2024. Augusztus 27. 17:59, kedd | Kzélet

Taraba újabb tárgyalásokat folytatott Lantossal Bősről

A mai tárgyalások dinamikája és terjedelme csak megerősíti, hogy mindkét fél meg akar állapodni - magyarázta Taraba.

2024. Augusztus 26. 11:20, hétfő | Kzélet

A szakértők szerint az aszály jelenti majd a legnagyobb problémát a mezőgazdaság számára

A tudósok azt jósolják, hogy a vízhiány problémája súlyosbodni fog Szlovákiában.

2024. Augusztus 13. 10:06, kedd | Kzélet

HŐSÉGRIADÓ: 35 Celsius-fok várható az ország egyes területein

A figyelmeztetések ideiglenesen 13 órától 19 óráig vannak érvényben.