2024. október 22, kedd - Előd

Hírek

2020. Június 10. 13:38, szerda | Helyi
Forrás: ta3

Hajba kaptak a képviselők

Hajba kaptak a képviselők

Virágzik a politikai kultúra a szlovák parlamentben. Jozef Pročko és Ľuboš Blaha a parlament büféjében civakodtak, egy pincérnek kellett beavatkozni.

Az esetet természetesen mindkét jómadár másképp magyarázza, Blaha felvette az áldozat szerepét, és Facebook-oldalán arról számol be, hogy a nyakát szorongatta az ellenzéki kollégája. Az irritált bőrről még fényképes bizonyítékot is mellékelt. Hangsúlyozta, ő a nézeteltéréseket nem erőszakkal orvosolja, azok a 90-es évek praktikái.

Pročko provokációra panaszkodik, a szavazás során Blaha piszkálta és vulgárisan szidalmazta, mireő a büfében felszólította, ismételje meg, amit korábban mondott. Szerinte Blaha ekkor kezdett kiabálni, hogy segítség, Pročko rám támadt.

Cseh Péter (OĽaNO) magyar nemzetiségű parlamenti képviselő is reagált a parlamenti csetepatéra, kollégája iránti szolidaritását a Je suis Pročko felirattal fejezte ki profilképén. A Je suis Charlie („Én is Charlie vagyok”) jelmondat a párizsi Charlie Hebdo című lap szerkesztősége elleni terrortámadás után terjedt el a szerkesztőséggel való szolidaritás kifejezésére, fokozatosan pedig a szólás-, a véleményszabadság jelképévé vált. Cseh egészen a büfés balhék színvonalára emelte a szimbolikus mondatot.

A parlamenti ülés 5 napig tartott, ma volt az utolsó nap. Így legalább szusszanhatnak a képviselők és higgadtan térhetnek vissza a döntéshozatalhoz, amire a választók felhatalmazták őket.

Címkék: Blaha, Pročko

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 21. 14:25, hétfő | Helyi

A Komáromi Erődben találkozik Fico, Orbán és Vučič

A vezetők kedden Komáromban az Európába irányuló illegális migráció megállítására irányuló innovatív megoldásokról is tárgyalnak.

2024. Október 04. 11:35, péntek | Helyi

Lemond miniszteri posztjáról Zuzana Dolinková

Kritizálta többek közt a kormány konszolidációs intézkedéseit.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Október 21. 13:58, hétfő | Sport

F1: Duplázott a Ferrari Austinban

Az olasz csapat dupláját Carlos Sainz erősítette meg a második hellyel.