2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. December 08. 11:58, kedd | Bulvár
Forrás: Magyar Hang

Hajdú Pétert felfüggesztett börtönre ítélték

Hajdú Pétert felfüggesztett börtönre ítélték

Megegyezéssel zárták le egyetlen nap alatt Hajdú Péter büntetőügyét, amely nagy vagyoni hátrányt okozó üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás, valamint folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználása miatt indult, tájékoztat a Magyar Hang.

A megegyezés értelmében a vádlottak, Hajdú Péter és két társa az első tárgyalási nap előtt megállapodtak a vádat képviselő ügyészséggel a büntetésről. Az ítélet szerint Hajdú Péter a cége nevében benyújtott valótlan tartalmú áfabevallásokban fiktív számlák miatt több mint 280 millió forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek. Ehhez a másodrendű vádlott a fiktív számlák rendelkezésre bocsátásával és a harmadrendű vádlott (több mint 115 millió forint értékben) színlelt szerződések aláírásával nyújtott segítséget. Az ezzel okozott kárt Hajdú már befizette a NAV-nak. Hajdú Pétert 1 év 6 hónap börtönbüntetésre (melyet 4 év próbaidőre felfüggesztettek) és 5 millió forint pénzbüntetésre ítélték.

Címkék: börtön, Hajdú Péter

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 24. 11:17, hétfő | Bulvár

88 éves korában elhunyt Donald Sutherland

A kanadai posta 2023 októberében bélyeget adott ki tiszteletére, amely Kanada egyik legelismertebb és legsokoldalúbb színészi pályafutásának állít emléket.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.