2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2023. Február 08. 16:06, szerda | Tech
Forrás: techradar.com

Három dolog, amit érdemes tudni az új Canon R8-ról

Három dolog, amit érdemes tudni az új Canon R8-ról

A Canon 2023. február 8-án két új fényképezőgépet és két új objektívet jelentett be. A Canon EOS R8 és Canon EOS R50 kamerák mellett, piacra dobja az RF 24-50mm F4.5-6.3 és az RF-S 55-210mm F5-7.1 lencséket is.

2023 szeptemberében ünnepli fennállásának ötéves évfordulóját a Canon EOS R rendszere. A termékcsalád már most a legjobb tükör nélküli fényképezÅ‘gépekkel büszkélkedhet, különösen a full-frame kínálatában, amelybe most a Canon EOS R8 belép, az EOS R6 II és a belépÅ‘ szintű EOS RP között.

A korábban megjelent Canon R modellek listája:

  • Canon R6 Mark II
  • Canon R7
  • Canon R10
  • Canon R5 C
  • Canon R3
  • Canon R5
  • Canon R6
  • Canon Ra
  • Canon RP
  • Canon R

1. Az EOS R8 full frame

Meglepett, hogy a Canon EOS R8 nem APS-C? Nem hibáztatnánk. A Canon a Canon EOS R8 nevével némi zavart keltett a termékkínálatban. A Canon EOS R3 a jelenlegi tükör nélküli full-frame zászlóshajója, ezt követi az EOS R5 és R5C, majd az EOS R6 és az EOS R6 II (plusz az EOS RP és EOS R). A Crop-sensor APS-C tükör nélküli fényképezÅ‘gépek a Canon EOS R7, EOS R10 (és most az EOS R50). A Canon-t dicséret illeti, amiért ilyen gyorsan megtöltötte az EOS R rendszerű fényképezÅ‘gépek és objektívek kínálatát, hiszen még öt év sem telt el az indulás óta. Összesen 13 fényképezÅ‘gépet és 33 Canon RF/RF-S objektívet számlál. Most azonban a dolgok kezdenek zavarossá válni, különösen az EOS R7 és az EOS R8 tekintetében. Talán azonban az érzékelÅ‘ formátuma egyre kevésbé releváns, és inkább arról szól, hogy mire képes egy kamera. Lehet, hogy az EOS R7 kisebb APS-C érzékelÅ‘vel rendelkezik, de 32,5 megapixeles (szemben az EOS R8 24 megapixelesével), kiváló akkumulátorral és IBIS-szel (testen belüli képstabilizátorral) rendelkezik, így jobbnak tekinthetÅ‘, mint az EOS R8.

2. Az EOS R8 a Canon legkönnyebb full-frame fényképezÅ‘gépe

Annak ellenére, hogy a technológia nagy részét a Canon EOS R6 II-bÅ‘l, beleértve a 24,2 megapixeles full-frame szenzort is átvette, az EOS R8 ugyanazzal az alaktényezÅ‘vel rendelkezik, mint a belépÅ‘ szintű EOS RP. Még néhány grammot is sikerül leadnia. Az EOS RP súlya 485 g, míg az EOS R8 461 g, és ez a behelyezett akkumulátorral és memóriakártyával együtt van.

3. LenyűgözÅ‘ videója van

A Hybrid jelenleg a Canon divatszója, és a legújabb, RF-bajonettes tükör nélküli fényképezÅ‘gépeiben nagyobb videózási lehetÅ‘ségeket kínál, hogy kiegészítse az erÅ‘teljes fényképezési teljesítményt. Látjuk, hogy a 30 perces videórögzítési korlát már a múlté, és az EOS R6 II-hez hasonlóan az EOS R8 is – elméletileg – korlátlan ideig tud felvételeket készíteni. A Canon legnépszerűbb profilja – a Canon Log 3 – is benne van. Egyszerűbben C Log 3 néven ismert, ez a videó színprofil gyors utómunkát tesz lehetÅ‘vé a gyártás során, a kontraszt és a színek szabályozásával. SÅ‘t, még false color opciót is kínál, ami tovább könnyíti a helyes expozíció beállítását. Egy mikrofonbemenet és egy fejhallgató-csatlakozó is be van szorítva ebben az apró kamerában, amely egy változtatható szögű képernyÅ‘t és egy dedikált fotó/videó kapcsolót tartalmaz. Összességében úgy tűnik, hogy az EOS R8 egyformán alkalmas fényképezésre és videózásra.

forrás: techradar.com

Címkék: Canon, Canon EOS R8, EOS R8

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.