2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Május 24. 13:05, hétfő | Kzélet
Forrás: TASR

Három megyei elnökség is új elnökválasztást szorgalmaz a Za ľudí pártban

Három megyei elnökség is új elnökválasztást szorgalmaz a Za ľudí pártban

POZSONY, május 24. – A párt kassai, eperjesi és nyitrai kerületi elnöksége is soron kívüli kongresszust szorgalmaz, ahol szó esne személyi kérdésekről és egy esetleges elnökválasztás lehetőségéről.

A TASR hírügynökségnek ezt Tomáš Lehotský és Vladimíra Marcinková elnökségi tagok és parlamenti képviselők nyilatkozták, pontosabban erősítették meg. Soron kívüli kongresszust csak 5 kerületi elnök közös kérésére vagy a párt országos elnökségének javaslatára lehet összehívni. Lehotský reméli, hogy a közgyűlésre június végéig sor kerül. A párt kedden tartja kerületi elnökségeit Pozsonyban és Zsolnán, szerdán pedig összeül az Országos Elnökség is. „Szerdán elnökséget tartunk, amelyet a partelnök asszony hívott össze. Reméljük nyitottan áll majd ahhoz a kérésünkhöz, hogy magunk dönthessünk pártunk jövőjéről és arról, ki vezesse azt a továbbiakban,” mondta a TASR-nek Marcinková.

Arról, hogy a párt trencséni, nagyszombati és besztercebányai elnökségei terveznek-e hasonló találkozót, egyelőre nincs hír. A politikus arról is beszélt, hogy azért van szükség a kerületi találkozókra, mert országos szinten nem sikerült a közgyűlés indítványozása. A Za ľudí több tagja – köztük Mária Kolíková miniszter – is jelezte, hogy szükség van egy soron kívüli tisztújító közgyűlés összehívására, az igazságügyi tárca vezetője azonban egyelőre korainak tartja a saját pártelnöki ambíciójáról szóló hírek kommentálását. Lehotský már korábban jelezte, hogy a jelenlegi pártelnök, Veronika Remišová már nem élvezi az ő és egyes társai bizalmát, Marcinková pedig így fogalmazott: „Nem alkalmas a vezetésre.”

Remišová reakciója nem váratott sokáig magára. Szerinte az ilyen játékok nem segítenek a párton, elmondása szerint ha nem mond le, komoly mediális nyomásnak lesz kitéve. A probléma állítólag a kormányválság óta fennáll.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Kzélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.

2024. Augusztus 27. 17:59, kedd | Kzélet

Taraba újabb tárgyalásokat folytatott Lantossal Bősről

A mai tárgyalások dinamikája és terjedelme csak megerősíti, hogy mindkét fél meg akar állapodni - magyarázta Taraba.

2024. Augusztus 26. 11:20, hétfő | Kzélet

A szakértők szerint az aszály jelenti majd a legnagyobb problémát a mezőgazdaság számára

A tudósok azt jósolják, hogy a vízhiány problémája súlyosbodni fog Szlovákiában.

2024. Augusztus 13. 10:06, kedd | Kzélet

HŐSÉGRIADÓ: 35 Celsius-fok várható az ország egyes területein

A figyelmeztetések ideiglenesen 13 órától 19 óráig vannak érvényben.