2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Október 19. 17:56, kedd | Tech
Forrás: GSMARENA / HVG

Harry Potter okosóra a OnePlus jóvoltából

Harry Potter okosóra a OnePlus jóvoltából

Limitált kiadású okosórát mutatott be Indiában a OnePlus vállalat, amelynek sajátossága, hogy a Harry Potter-sorozat varázslatos világát kívánja megidézni.

Bár a techsajtó figyelme a hétfÅ‘ esti bejelentés miatt elsÅ‘sorban az Apple-re szegezÅ‘dött, a OnePlus is tartogatott némi meglepetést a hét elejére. A kínai vállalat egy különleges okosórát mutatott be Indiában. A Harry Potter-sorozat utolsó darabja, a Félvér Herceg második része pontosan tíz évvel ezelÅ‘tt került a mozikba. Ennek apropóján a kínai cég egy varázsvilágot idézÅ‘ limitált kiadással lepte meg a vásárlókat. Az óra egyébként ugyanazokkal a specifikációkkal és paraméterekkel rendelkezik, mint a BASIC modell: az 1,39 colos AMOLED kijelzÅ‘ mögött saját operációs rendszerük fut, a készülék üzemideje a készítÅ‘k szerint akár két hét is lehet.

Az óra váza rozsdamentes acélból készült, a szíj pedig vegán bÅ‘r, amelybe a Roxfort Boszorkány- és VarázslóképzÅ‘ Szakiskola címerét is belenyomták. Az igazi különlegességet a szoftver szintjén kell keresni: az óra számlapjának tetszés szerint választhatók a négy ház – a Griffendél, a Hugrabug, a Hollóhát és a Mardekár – címerei, de az ikonok és az animációk is a varázsvilágot idézik meg.

Az órát az indiai piacra tervezték, az ára 16 999 rúpia. Ez nagyjából 200 eurónak felel meg. A termék október 20-án kerül a boltok polcaira. Arról, hogy Európában is kapható lesz-e, egyelÅ‘re nem adtak tájékoztatást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.