2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2022. Október 15. 21:07, szombat | Életmód
Forrás: -BG-

Hasznos tippek biztonságos vezetéshez az őszi hónapokra

Hasznos tippek biztonságos vezetéshez az őszi hónapokra

A nappalok rövidülnek, egyre gyakoribb lesz a nyálkás, ködös idő, ez pedig állandó veszélyforrás az utakon. Ön és családja védelmében itt van pár hasznos tipp, miképpen minimalizálhatjuk a kockázatot közlekedés közben.

A hideg, nedves útfelszínen, főleg ha falevelek is hullottak rá, még jobban csúszhat az út. Ilyenkor kerülje a hirtelen, erős fékezést!

Az esős időszak beálltával a legjobb fegyver a jó minőségű, jól működő ablaktörlő. Cserélje le, ha kell, mert akár 20-30 százalékkal is ronthatja a kilátást egy elhasználódott ablaktörlő!

A rossz látási viszonyok esetén tartson nagyobb távolságot az Ön előtt haladótól, és vegye kisebbre a tempót, hogy bármikor biztonsággal meg tudjon állni. Jól jöhetnek ködös időben az olyan vezetéstámogató funkciók, mint a sávtartó asszisztens vagy a ráfutásos ütközésre figyelmeztető rendszer.

Árnyékos útszakaszokon hideg időben gyakori a páralecsapódás, amin megcsúszhat az autó. Tartson kétszeres követési távolságot az úton. Reggelente pedig akár fagyos, jeges foltokkal is találkozhat, elsősorban hidakon, felüljárókon, árnyékos részeken.

Rövidülő nappalokon még jobban ügyeljen rá, hogy az autó fényszórói, irányjelzői és ködlámpája tiszta legyen!

Ősszel a vonulási, párzási időszakban gyakrabban tévedhetnek vadak az utakra. Ha vadveszélyre figyelmeztető táblát lát, vezessen körültekintően, figyelje folyamatosan az út szélét, hogy ne érje váratlanul, ha Ön elé ugrik egy őz vagy szarvas.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 21. 10:16, szerda | Életmód

A borsó elősegíti a haj növekedését és feszesíti a bőrt

A borsóban található gyulladáscsökkentő és antioxidáns anyagok az érrendszer rugalmasságát és vitalitását is biztosítják.

2024. Július 08. 11:01, hétfő | Életmód

A repülés növeli a trombózis kockázatát

A nyár beköszöntével a szakértők a trombózisos esetek megnövekedett számát észlelték, nemcsak a fokozott folyadékbevitel szükségessége, hanem az utazás miatt is.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.