2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2022. Január 04. 21:26, kedd | Kzélet
Forrás: dunaszerdahelyi.sk / Teraz.sk

Hétfőn visszatérnek a diákok az iskolapadokba

Hétfőn visszatérnek a diákok az iskolapadokba

Egyelőre terv szerint halad a diákok iskolakezdése – a téli szünet január 10-én ér véget, elvileg minden diák visszatérhet az osztályokba. Ugyancsak ettől a naptól visszatér a sulikba az ún. „iskolai szemafor”.

Ismét tesztelni fogják a diákokat és a pedagógusokat, a szaktárca hárommillió tesztet bocsájtott a tanintézmények rendelkezésére. „Javult a járványügyi helyzet, az Egészségügyi Minisztérium adatai alapján látjuk, hogy kevesebb a koronavírus miatt kórházban ápoltak száma, kevesebb a Covid-pozitív esetek száma is, ezért az előzőleg már bejelentett időpontban, január 10-én visszatér az oktatás az iskolákba,” idézi Branislav Gröhling, oktatási minisztert a dunaszerdahelyi.sk cikke.
Nem kerül sor tehát az iskolák országos bezárására, egy-egy fertőzött diák miatt már csak az osztály vonul karanténba. Amennyiben több osztályt kell majd egyszerre bezárni, úgy az iskola nyitvatartásáról a regionális Közegészségügyi Hivatal dönt.

„A Közegészségügyi Hivatal rendelkezései szerint továbbra is mentesülnek a karantén alól a teljesen beoltott és a koronavírus-fertőzést már leküzdő személyek. Ez igaz az iskolák diákjaira is, ezen két csoportba tartozó diákok ugyanúgy kivételt képeznek a karantén alól, tehát részt vehetnek a jelenléti oktatásban,” írja a dunaszerdahelyi.sk.
Az iskolákban továbbra is kötelező lesz a szájmaszk viselése, kivételt csak az óvodások, az autizmussal küzdők, középsúlyos vagy súlyos mentális zavarban, ill. halláskárosodásban szenvedő diákok képeznek. Ez érvényes az őket oktató pedagógusokra és a szakmai személyzetre is.

Címkék: 2022, iskolakezdés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Kzélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.

2024. Augusztus 27. 17:59, kedd | Kzélet

Taraba újabb tárgyalásokat folytatott Lantossal Bősről

A mai tárgyalások dinamikája és terjedelme csak megerősíti, hogy mindkét fél meg akar állapodni - magyarázta Taraba.

2024. Augusztus 26. 11:20, hétfő | Kzélet

A szakértők szerint az aszály jelenti majd a legnagyobb problémát a mezőgazdaság számára

A tudósok azt jósolják, hogy a vízhiány problémája súlyosbodni fog Szlovákiában.

2024. Augusztus 13. 10:06, kedd | Kzélet

HŐSÉGRIADÓ: 35 Celsius-fok várható az ország egyes területein

A figyelmeztetések ideiglenesen 13 órától 19 óráig vannak érvényben.