2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. November 14. 09:19, szombat | Helyi
Forrás: TASR

Hétfőtől új szabályok lépnek érvénybe az államhatárokon

Hétfőtől új szabályok lépnek érvénybe az államhatárokon

Hétfőtől (november 16.) csak 72 órásnál nem régebbi, negatív PCR-teszttel lehet belépni Lengyelországból, Csehországból, Ausztriából és Magyarországról Szlovákia területére.

Az ingázóknak elég a kéthetesnél nem régebbi negatív antigénteszt.
Az úgynevezett vörös országokból csak egy e-űrlap kitöltése után lehet belépni az ország területére, és kötelező karanténba vonulni – jelentette be a járványügyi bizottság ülése után Marek Krajčí (OĽaNO) egészségügyi miniszter.

Hozzátette, az ingázók esetében hétfőtől háromnapos átmeneti rendelkezést alkalmaznak. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy csütörtöktől kell rendelkezniük negatív antigénteszttel. A rendőrség az ingázóknak azt javasolja, hogy mindig legyen maguknál a külföldi munkavégzésről szóló munkáltatói igazolás. A határokon véletlenszerű ellenőrzések lesznek. „Főleg csúcsidőben, amikor a legnagyobb a forgalom az átkelőkön,” tájékoztatta a TASR-t Denisa Bárdyová, az országos rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az áruszállítás korlátozás nélkül működik a belső határokon. „A tranzitforgalom feltétele, hogy 8 órán belül át kell utazni az országon, és csak tankolni lehet megállni,” tette hozzá a szóvivő. Bárdyová arról tájékoztatott továbbá, hogy hétfőtől Ukrajna külső határain nem végeznek antigéntesztelést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Július 10. 12:00, szerda | Helyi

Napszúrásveszély! Másodfokú hőségriasztás van érvényben

Másodfokú hőségriasztás van érvényben ma, július 10-én Szlovákia déli járásaiban, a nappali csúcshőmérséklet meghaladhatja a 37 °C-t.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.