2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. November 17. 14:20, kedd | Sport
Forrás: F1

Hétszeres világbajnok lett Lewis Hamilton

Hétszeres világbajnok lett Lewis Hamilton

Lewis Carl Davidson Hamilton immár hetedszer nyerte el a Formula–1 világbajnoki címét. A fehér anyától és fekete apától született tehetség már az F1 előtt is mindenhol nyert, ahol elindult.

A nemzetközi sajtó történelmi sikernek nevezte a Mercedes brit versenyzőjének a vasárnapi Török Nagydíjon aratott győzelmét, mellyel a 35 éves Hamilton elnyerte hetedik világbajnoki címét. Nagy-Britanniában a Daily Mail ezt írta a győzelemről: „Lewis Hamilton a hetedik mennyországba került, miután beállította Michael Schumacher rekordját az esős Török Nagydíjon aratott sikerével.“ A The Guardian szerint: „Drámai és érzelmekkel teli módon koronázták meg Lewis Hamiltont, a Formula–1 történetének egyik legnagyobb bajnokát. A Török Nagydíjon aratott győzelme világbajnoki címet, abból is a hetediket érte neki. Ezzel Hamilton eljutott oda, ami egykor lehetetlennek tűnt: beállította Michael Schumacher rekordját, és minden idők legsikeresebb F1-es versenyzőjévé vált.“ Independent: „Hamilton virtuóz versenyzéssel, a szezon legizgalmasabb futamán az idei tizedik győzelmét aratta, és ezzel megnyerte hetedik világbajnoki címét.“ The Telegraph: „Lewis Hamilton leckét adott az esőben való vezetésből, és megnyerte a csúcsbeállítást jelentő hetedik Formula–1-es világbajnoki címét.“ A franciaországi Le Figaro így írt Hamiltonról: „Kivételes. Nincsenek megfelelő jelzők arra, hogy leírjuk, milyen teljesítményt nyújt hétvégéről hétvégére Lewis Hamilton. Vasárnap Törökországban fantasztikus versenyt futott, melyen pályafutása 94. futamgyőzelmét, de mindenekelőtt hetedik világbajnoki címét nyerte meg.“ A spanyolországi Marca így közölte a hírt: „Ha valakinek voltak kétségei Lewis Hamilton képességeiről, az most Törökországban megbizonyosodhatott arról, hogy a brit címvédő a Formula–1 történetének egyik legjobbja. Ez egy olyan nap volt, amelyen az autósport egyik történelmi figurája újfent letette a névjegyét. A nyomás alatti versenyzés számára teljesen természetes.“ Ausztriában pedig a Kronen Zeitung szerint: „Győzelem! Lewis Hamilton történelmi világbajnoki címet szerzett.“

Címkék: bajnok, Lewis Hamilton

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 09. 10:46, hétfő | Sport

Sinner nyerte a US Open-t

Ebben az évezredben csak a svájci Roger Federernek és a szerb Novak Djokovicnak sikerült mindkét keménypályás Grand Slam-tornát megnyernie ugyanabban a szezonban.

2024. Szeptember 03. 10:35, kedd | Sport

A szlovák jégkorong-válogatott kijutott a 2026-os téli olimpiára

Ez lesz a hetedik alkalom, hogy a szlovák jégkorongozók részt vesznek téli olimpián.

2024. Augusztus 27. 18:12, kedd | Sport

Különleges díjat kap Ronaldo az UEFA-tól a Bajnokok Ligájában nyújtott teljesítményéért

Ronaldo tartja a rekordot a Bajnokok Ligájában, 183 mérkőzésen összesen 140 gólt szerzett a Manchester United, a Real Madrid és a torinói Juventus színeiben.