2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. December 02. 13:22, szerda | Helyi
Forrás: TASR, SHMÚ

Hidrometeorológiai intézet: Komárom környékén erős ködre kell számítanunk

Hidrometeorológiai intézet: Komárom környékén erős ködre kell számítanunk

Szlovákia egyes járásaiban továbbra is erős ködre kell számítanunk. Erre a Szlovák Hidrometeorológia Intézet (SHMÚ) hívta fel a figyelmet, amely több járásban is első fokú riasztást léptetett érvénybe.

A figyelmeztetés majdnem minden kerület valamelyik járására érvényes, kivételt csak a Trencséni kerület képez. A meteorológusok szerint a látási viszonyok nagyon rosszak, 50 és 200 méter közötti a látótávolság. Az északi járásokban nagyot zuhan a hőmérséklet, a Zsolnai, az Eperjesi és a Kassai kerületben több helyen is -15 és -17 celsius fokot mértek.

A Szlovák útkezelő vállalat információi szerint minden I, II és III osztályú út járható, valamint figyelemmel követik a hegyi utak és hágók helyzetét. A 63-as főúton jegesedést jelentettek Dunaszerdahely és Komárom között, ugyanez a helyzet a Komáromot és Gútát összekötő úton is. Kérjük, vezessenek óvatosan.

Címkék: jegesedés, SHMU

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Július 10. 12:00, szerda | Helyi

Napszúrásveszély! Másodfokú hőségriasztás van érvényben

Másodfokú hőségriasztás van érvényben ma, július 10-én Szlovákia déli járásaiban, a nappali csúcshőmérséklet meghaladhatja a 37 °C-t.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.