2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Július 09. 11:16, csütörtök | Helyi
Forrás: webnoviny.sk

Hivatalos: Anna Záborská az év homofóbja

Hivatalos: Anna Záborská az év homofóbja

Anna Záborská parlamenti képviselő nemcsak a februári parlamenti választásokon gyűjtött jócskán szavazatokat, hanem a 2019-es év homofóbja anti-díjjal is őt jutalmazták az emberek. Gratulálunk.

A közvélemény-kutatás szervezői szerint a képviselő közel annyi szavazatot kapott, mint februárban a választások során, ahol az OĽaNO listáján indulva mérettette meg magát. Ezen a ponton megfordulhat a fejünkben a felvetés: vajon ugyanannyian tartják homofóbnak Záborskát, mint rátermett parlamenti képviselőnek, vagy pusztán rendkívül aktív szavazói táborral rendelkezik a tapasztalt konzervatív politikus.
A jelöltek között volt Ján Mazurek (ĽSNS), Ján Podmanický (volt Smeres képviselő), Ján Orosch érsek és Eugen Korda újságíró.

A szavazást a homofóbia elleni világnap apropóján rendezték meg idén is. A kutatásban 69 ezer ember voksolt, így rekordot döntött, mivel az előző években soha nem kapcsolódtak be ilyen magas számban a homofóbia elleni harcba.

Záborská többször felszólalt az egynemű kapcsolatban élők jogainak korlátozásával kapcsolatban és köztudottan ellenzi a terhessémegszakítást és ahhoz fűződő jogokat.

Peter Weisenblacher, az Emberi Jogok Intézetének (IĽP) igazgatója hangsúlyozta, hogy a demokrácia nem a többség korlátlan uralkodását jelenti, és a kisebbség jogainak garanciáját biztosítani kell. „Végül is, a jelenleg többség nagyon gyorsan válhat kisebbséggé. Az elveszett szavazatok és szétforgácsolt választói preferenciák miatt a parlamentben hiányzik a „közép” és a magyar kisebbség képviselete is. A demokratikus legitimitás olyan dolog, amelyet a képviselőknek akkor is észben kellene tartani, amikor az LGBT kisebbség életébe akarnak beavatkozni, vagy éppen a nők jogainak korlátozását fontolgatják” – folytatta.

Záborská ezzel beállhat a győztesek sorába Štefan Harabin, Marián Kotleba, Andrej Danko és Šetfan Kuffa után ő is kiérdemelte az év homofóbja anti-díjat.

Címkék: homofób

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Július 10. 12:00, szerda | Helyi

Napszúrásveszély! Másodfokú hőségriasztás van érvényben

Másodfokú hőségriasztás van érvényben ma, július 10-én Szlovákia déli járásaiban, a nappali csúcshőmérséklet meghaladhatja a 37 °C-t.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.