2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2022. Április 09. 21:51, szombat | Magyarország
Forrás: HVG

Hódmezővásárhelyen Márki-Zaynak sikerült megvernie Lázár Jánost

Hódmezővásárhelyen Márki-Zaynak sikerült megvernie Lázár Jánost

A beérkezett levélszavazatok és a külföldön leadott voksok megszámlálását követően hivatalos lett Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi győzelme, de az eredmény szoros volt.

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt mindössze 204 szavazattal kapott többet ellenfelénél, a fideszes Lázár Jánosnál. Szombaton kezdték el összesíteni a szavaztszámlálók a választáskor a külképviseleteken leadott, valamint a levélben érkezett szavazatokat. Ezek miatt többször is változott napközben az, hogy mennyi mandátumot szerzett a Fidesz-KDNP, az egyesült ellenzék és a Mi Hazánk, de a napnak leginkább az ellenzék örülhetett - írta a HVG.

A szavazatokból jutott Hódmezővásárhelyre is, az eredményeket pedig maga Márki-Zay Péter hirdette ki. A politikus elmondta, a városban többen voksoltak rá, mint a mandátumot egyébként elhódító Lázár Jánosra.

Bár számot nem közölt az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, a HVG összesítése alapján Márki-Zay Péter 12 718, Lázár János pedig 12 514 szavazatot kapott. Vagyis kettejük között 204 szavazat volt a differencia az alföldi városban. A hódmezővásárhelyi végeredményt a 49. számú szavazókör billentette el Márki-Zay Péter javára. Itt 1043 voksot kapott, míg Lázár János 595-öt. A Csongrád-Csanád megyei 4. számú választókörzetben egyébként Lázár János 28 753, míg Márki-Zay Péter 22 328 voksot kapott összesen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 28. 14:28, szerda | Magyarország

Pusztító vihar tombolt Magyarországon

A tűzoltók a villámlás és a kidöntött fák okozta károk helyreállításán dolgoznak. A vihar autókat, épületeket és utakat rongált meg.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.