2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2024. Május 22. 20:40, szerda | Sport
Forrás: Teraz.sk

Hoki-VB: A szlovákok szerdán Prágában edzettek, telt házas támogatására számítanak a negyeddöntőben

Hoki-VB: A szlovákok szerdán Prágában edzettek, telt házas támogatására számítanak a negyeddöntőben

A védő Šimon Nemec arra számít, hogy Kanada hasonló stílusban fog hokizni, mint az USA, amelyet a szlovákok 5-4-re vertek hosszabbításban az alapszakaszban.

A szlovák jégkorong-válogatott szerda délután a prágai O2 Arénában edzett, ahol mintegy 17 ezer szurkoló támogatására számítanak a Kanada elleni negyeddöntőben. Vonattal utaztak a csütörtöki mérkőzés helyszínére (16.20 órától), és az első edzés után arról beszéltek, hogy eltökélt szándékuk, hogy meglepjék a favorit csapatot: "Nagyon kellemes volt az út. Arra számítottunk, hogy a busszal dugóba kerülünk, így a vonat volt a legjobb választás" - mondta Peter Frühauf segédedző.

A védő Šimon Nemec arra számít, hogy Kanada hasonló stílusú játékot fog játszani, mint az USA, amelyet a szlovákok az alapszakaszban hosszabbítás után 5-4-re vertek. "Azt hiszem, ez a stílus illik hozzánk. Ha a mi játékunkat játsszuk, zavarba fogjuk hozni őket. Tudjuk, hogy mit kell játszanunk, és hiszem, hogy meg fogjuk csinálni. Nagy a csapat játékkedve" - jegyezte meg Nemec, akinek a Kanada elleni párharc lesz a harmadik negyeddöntője a világbajnokságon.

Frühauf szerint a szerdai edzés több szempontból is fontos volt: "Szükségünk volt arra, hogy a játékosok ráérezzenek a méretekre és a terekre. A jég hossza és szélessége lehet ugyanaz, de a térérzékelés más lehet. A szélekről vagy a jégről érkező visszaverődések is eltérőek lehetnek. Ezt próbáltuk ki ma." A szlovák edzőknek csütörtökön nem áll majd rendelkezésére a csatár Martin Pospíšil, aki a Svédország elleni utolsó csoportmeccsen (1:6) megsérült, és számára véget ért a torna. "Nem olyan dolog, ami veszélyeztetné a pályafutását, de ezen a tornán már sajnos nem tud segíteni nekünk. Sajnáljuk, mert fontos tagja volt a csapatunknak, és csak egy olyan ellenfélnél, mint Kanada, érvényesülhetett volna igazán. Nem baj, van 13 másik nagyszerű csatárunk, akik készen állnak arra, hogy pótolják őt, és harcba szálljanak az elődöntőért" - jegyezte meg Frühauf.

Marek Hrivík, aki kihagyta a Svédország elleni párharcot, nem hiányozhat a szlovák keretből. "Lehetőségem nyílt arra, hogy egy kis regenerálódásban legyen részem. De holnap mindenképpen játszani fogok. Az egész mérkőzés a türelemről fog szólni. Tudjuk, hogy milyen minőséggel rendelkeznek, támadóan akarnak majd játszani. Legfőbbképpen azonban nem engedhetjük meg nekik, hogy azt játsszák, amiben a legjobbak" - mondta Hrivík, aki csütörtökön Peter Cehlárikkal és Juraj Slafkovskýval lép pályára az elit támadósorban.

A szlovákok a jelenlegi bajnokság leggyengébb csapata az emberelőnyök kihasználásában, eddig 23 lehetőségből mindössze egy gólt szereztek. A gyenge sikerarány, valamint Pospíšil hiánya arra késztette az edzőket, hogy változtatásokat eszközöljenek az emberelőny alatt használt támadósorban. Martin Fehérváry, Peter Cehlárik, Pavol Regenda, Juraj Slafkovský, Tomáš Tatar volt az első, míg Šimon Nemec, Marek Hrivík, Marko Daňo, Libor Hudáček és Matúš Sukeľ a második felállás.

Forrás: teraz.sk

Címkék: 2024, hoki vb

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 09. 10:46, hétfő | Sport

Sinner nyerte a US Open-t

Ebben az évezredben csak a svájci Roger Federernek és a szerb Novak Djokovicnak sikerült mindkét keménypályás Grand Slam-tornát megnyernie ugyanabban a szezonban.

2024. Szeptember 03. 10:35, kedd | Sport

A szlovák jégkorong-válogatott kijutott a 2026-os téli olimpiára

Ez lesz a hetedik alkalom, hogy a szlovák jégkorongozók részt vesznek téli olimpián.

2024. Augusztus 27. 18:12, kedd | Sport

Különleges díjat kap Ronaldo az UEFA-tól a Bajnokok Ligájában nyújtott teljesítményéért

Ronaldo tartja a rekordot a Bajnokok Ligájában, 183 mérkőzésen összesen 140 gólt szerzett a Manchester United, a Real Madrid és a torinói Juventus színeiben.