2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. December 13. 12:48, hétfő | Rendőrségi
Forrás: TASR

Huszonöt évet kapott Dora Ferenc

Huszonöt évet kapott Dora Ferenc

Bűnösnek találta a Bazini Speciális Büntetőbíróág testülete Dora Ferencet, Alsóhatár több gyilkosság megrendelésével vádolt volt polgármesterét. A bűnöző huszonöt évet kapott.

Az egyéb gazdasági bűntetteket is elkövető Dora egész vagyonát elkobozzák, valamint háromévnyi szigorított őrizetet kap. Az évek óta húzódó ügyek kapcsán három másik gyanúsítottat is elítéltek, egy társuk esetében nem hoztak azonban döntést. Az ítélet nem jogerős. „Az elítélt 2000-től 2010. december 1-ig több alkalommal segítette, támogatta és fenntartotta az ún. Sátor-bandát, valamint szolgáltatásokat nyújtott a bűnszervezet tagjainak,” nyilatkozta Pamela Záleská, a Bírói Testület elnöke. Ugyancsak negyed évszázados büntetést kapott a hírhedt polgármester fia, ifj. Dora Ferenc is, akit bűnösnek találtak az ellene felhozott vádakban. A fiatal Dora két gyilkosságot rendelt meg az évek során, valamint szintén részt vett számtalan gazdasági bűntényben. A. Lászlót szintén 25 évre ítélték, a korábban tizennyolc évre elítélt Sz. Roland esetében azonban most nem mondtak ítéletet. Mindegyik elítélt a létező legszigorúbb őrizet mellett ölti majd le a kiszabott büntetést. Id. Dorát és Sz. Rolandot emellett kártérítésre is kötelezték: a megkárosított személyeknek és cégeknek 10 ezer, a Szociális Biztosítónak pedig 100 ezer eurónyi összeget kell kifizetniük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 03. 10:12, kedd | Rendőrségi

Újabb bombariadó miatt kutattak át egyes pozsonyi alapiskolákat

A szóban forgó intézmények a Černyševského, a Nobel téri, a Tupolevova, a Dudova, a Holíčska, a Gessayova és a Pankúchova általános iskolák.

2024. Augusztus 30. 14:36, péntek | Rendőrségi

A kormány bemutatta a rendőrséget érintő változásokat

Szeptember 1-jén megszűnik a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség, és három új szervezeti egység jön létre: a Szervezett Bűnözés Elleni Hivatal, a Nemzeti Kábítószer-ellenes Egység és a Terrorelhárítási Központ.

2024. Augusztus 28. 14:49, szerda | Rendőrségi

Több mint 1000 rendőr felügyeli majd a csütörtöki SNP-ünnepségeket

A belügyminiszter szerint a rendőrség drónokat és drónelhárító technológiát is bevet majd, hogy az ünnepségek alatt figyelemmel kísérje a helyzetet.