2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. December 23. 03:56, csütörtök | Kultúra
Forrás: Port.hu

Idén biztosan nem nyer magyar film Oscar-díjat

Idén biztosan nem nyer magyar film Oscar-díjat

Magyarország nem képviselteti magát az idei Oscar-gálán, a Post Mortem ugyanis nem jutott be a legjobb külföldi alkotások közé.

A magyar filmes szakma minden évben bizakodik, hogy ismét Oscar közelébe kerül az éppen aktuális, itthonról nevezett film, mint nem is olyan régen a Saul fia vagy a Testről és lélekről, vagy legalább, mint az Akik maradtak és A nagy füzet, melyek felkerültek az ún. shortlistre. Nos, idén ez nem jött össze a Post Mortemnek. Bergendy Péter mozija nem került be a legjobb 15 idegennyelvű filmet tartalmazó "elődöntőbe".

Videó: az IGN Hungary kritikája a "Post Mortem" című magyar horrorfilmről

Bekerült azonban pár meglepetés és abszolút papírforma alkotás, melyeket elnézve ismét csak megállapíthatjuk, hogy ha valaki csak ezeket látja 2021-ben, akkor bizonyos nagyon elégedett lehet az általa nézett darabokkal. Íme a jelölésre esélyes filmek: Great Freedom (Ausztria), Playground (Belgium), Lunana: A Yak in the Classroom (Bhután), Flee (Dánia), Compartment No. 6 (Finnország), Én vagyok a te embered (Németország), Bárány (Izland), A Hero (Irán), Isten keze (Olaszország), Drive My Car (Japán), Hive (Koszovó), Prayers for the Stolen (Mexikó), A világ legrosszabb embere (Norvégia), Plaza Catedral (Panama), The Good Boss (Spanyolország).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 26. 10:24, hétfő | Kultúra

A nagyszombati Nyugat-szlovákiai Múzeumban nyílik kiállítás az SNP 80. évfordulója alkalmából

A mozgósítást, a nagyszombati helyőrségnek a felkelésre való indulását és újjászervezését a kiállítás tematikus egységei külön-külön dokumentálják.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.