2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Február 11. 15:58, csütörtök | Sport
Forrás: HVG.hu

Idén májusban tartják a tavaly elhalasztott budapesti úszó-EB-t

Idén májusban tartják a tavaly elhalasztott budapesti úszó-EB-t

Az esemény eredetileg tavaly nyáron lett volna. A szervezők úgy gondolják, idén már megtartható a sportesemény. Az Európa-bajnokság május 10. és 23. között lesz megtartva Budapesten.

Az Európai Úszószövetség elnöke, Paolo Barelli nyilatkozata alapján minden a terv szerint halad. „A LEN keményen dolgozik a magyar szervezőkkel együttműködve azon, hogy az összes szükséges egészségügyi intézkedés megszülessen, amelyekkel garantálni lehet a viadal zavartalan lebonyolítását, a sportolók, az edzők, a hivatalos személyek és a közreműködők biztonságát. Ez a legfontosabb a LEN számára,” idézte a közlemény a szövetség vezetőjét.

Az elnök hozzátette: már nagyban zajlanak a világszerte szervezett sportesemények, és az Úszószövetség is szervezett már vízilabdatornákat. Barelli szerint ez egy jó teszt lesz az Olimpia előtt, hiszen úszók, nyíltvízi úszók, szinkronúszók és műugrók is részt vesznek az eseményen. Ami viszont szomorúságra ad okot, az a nézők hiánya lesz. Csekély esély van arra, hogy májusra megváltoznak a magyarországi járványügyi rendeletek.

Erről Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke azt mondta: „Tudjuk, hogy a vizes család imád a Duna Arénába látogatni, a hangulat pedig felülmúlhatatlan telt ház esetén, ugyanakkor jelenleg a biztonság az elsődleges, így valószínűleg üres lelátók előtt kell megrendeznünk az Európa-bajnokságot.”

A tavalyról idénre halasztott Eb-n a műugrók és a szinkronúszók versenyeit a Duna Arénában, a nyíltvízi úszókét pedig a Lupa-tavon rendezik meg május 10-16. között, a medencés úszók futamait május 17-23. között tartják, ugyancsak a Duna Arénában.

Címkék: Úszó-EB, Budapest

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 09. 10:46, hétfő | Sport

Sinner nyerte a US Open-t

Ebben az évezredben csak a svájci Roger Federernek és a szerb Novak Djokovicnak sikerült mindkét keménypályás Grand Slam-tornát megnyernie ugyanabban a szezonban.

2024. Szeptember 03. 10:35, kedd | Sport

A szlovák jégkorong-válogatott kijutott a 2026-os téli olimpiára

Ez lesz a hetedik alkalom, hogy a szlovák jégkorongozók részt vesznek téli olimpián.

2024. Augusztus 27. 18:12, kedd | Sport

Különleges díjat kap Ronaldo az UEFA-tól a Bajnokok Ligájában nyújtott teljesítményéért

Ronaldo tartja a rekordot a Bajnokok Ligájában, 183 mérkőzésen összesen 140 gólt szerzett a Manchester United, a Real Madrid és a torinói Juventus színeiben.