2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Október 11. 14:52, vasárnap | Helyi
Forrás: SHMU

Időjárás: Erős viharokra kell számítanunk

Időjárás: Erős viharokra kell számítanunk

POZSONY, október 11. – Szlovákia egy részén erős viharokra kell számítanunk, áll a Hidrometeorológiai intézet weboldalán közzétett cikkben.

Ennek következtében első- és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki az intézet. Közösségi oldalán hozzátette, hogy a viharok egészen szerdáig tombolnak majd.
„A hidegfront okozta alacsony légnyomás miatt a Földközi-tenger mentén, a Balkánon és felettünk is összefüggő viharok várhatók,” mondták a meteorológusok.
Elsőfokú riasztás érvényes a Pozsonyi, a Nyitrai és a Nagyszombati kerületekben ma este 20:00-tól. A meteorológusok esőzésekre számítanak, helyenként akár 80 mm csapadékkal.

Ma este 22:00-tól másodfokú figyelmeztetést adnak ki a Zsolnai és a Trencséni kerületben. Az időjósok szerint számolnunk kell erős esőzésekkel és 60-100 mm csapadékkal is. A HMI szerint nagy az esély az időjárás okozta károk kialakulására.

Címkék: időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Július 10. 12:00, szerda | Helyi

Napszúrásveszély! Másodfokú hőségriasztás van érvényben

Másodfokú hőségriasztás van érvényben ma, július 10-én Szlovákia déli járásaiban, a nappali csúcshőmérséklet meghaladhatja a 37 °C-t.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.