2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Szeptember 22. 17:22, szerda | Tech
Forrás: Harley Davidson / Break

Íme a Harley Davidson új csodabiciklije

Íme a Harley Davidson új csodabiciklije

Amennyiben egy legendás motorbicikli-gyártó egy elektromos kerékpárt készül piacra dobni, az mindig jó jel. Ennek ékes példája a Harley Davidson tavalyi Serial 1 típusú darabja, amelynek itt a folytatása.

Az új bicaj a Mosh/Tribute nevet kapta és összesen 650-et gyártottak le belőle. A Mosh-nál nagyon odafigyeltek, hogy hű maradjon az eredeti széria prototípusának dizájnjához, erről árulkodik a fekete csillogós váz és retro kinézet. Az összképhez tökéletesen illeszkedik a fehér színű Schwalbe Super Moto-X márkájú kerék. A mézszínű bőr üléshuzat és markolatok pedig már csak hab a tortán. Klasszikus láncot ne keressünk a biciklin – a hajtómű, amely összeköti a pedálokat a hátsó kerékkel, egy Gates márkájú karbonkészítmény, amely szinte semmilyen zajt nem ad ki.

A kerékpár emellett rendelkezik egy integrált LED-fényszóróval, hidraulikus TRP tárcsafékekkel és egy Brose S MAG elektromos motorral. A választható lítium-ion elem 529 Wh teljesítményre képes és akár 170 kilométert is kibír egy töltéssel. A vezetési módoktól (Eco, Tour, Sport, Boost) függően ez viszont akár 60 kilométerre is lecsökkenhet. A töltési idő is kivételesen jó: 0-75% között 2,6 órát, míg 75-100 között 2,1 órát vesz igénybe.

És most rátérhetünk a rossz hírekre. A kerékpár nem olcsó, aki egy Mosht szeretne a garázsában vagy a lakásában tudni, annak 5999 dollárt kell kicsengetnie a kasszánál, arról nem is beszélve, hogy csak karácsonykor érkezne meg a gép. A legnagyobb modell össztömege 21,9 kilogramm és 128 kilogramm terhet bír el. Ami viszont jó hír, hogy a Harley Davidson a jövőben is tervez hasonló kerékpárcsodákat a piacra dobni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Kzélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.