2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Május 20. 15:09, csütörtök | Tech
Forrás: TechRADAR

Itt a csúsztatható kijelzőjű Samsung-család

Itt a csúsztatható kijelzőjű Samsung-család

Egyre gyakoribbak a hajlítható vagy csúsztatható képernyős okostelefonok, a Samsung pedig semmiképp sem akar lemaradni, sőt piacvezető szerepre készül.

A hajlítható panelek eddig többnyire a hordozható megoldások területén láttak napvilágot, mégpedig több gyártó jóvoltából, míg mások olykor egészen érdekes koncepciókat mutattak be. A Samsung a jelek szerint nagyon is komolyan veszi a további fejlÅ‘dés lehetÅ‘ségét, ennek keretében pedig további példányok piaci megjelenése várható.

A Samsung Display a napokban mutatta be nemrég összeállt megoldásait, amelyek nemcsak az okostelefonok és táblák szegmensében, hanem egyéb területeken is komoly pozíciókat szerezhetnek. Megjegyezték, hogy összesen 27 anyagot tesznek majd közzé, ezek érintik a TFT-eszközök, valamint a következÅ‘ generációs anyagok piacát is, viszont most egyelÅ‘re 4 eltérÅ‘ hardvert ismerhetünk meg, amelyek közül 3 magát a kijelzÅ‘t, a negyedik pedig a panel alá rejtett kamerát, annak kialakítását újítja meg. Az elsÅ‘ fejlesztés az S-foldable OLED-panel, amelyet mindkét irányban meghajlíthatunk, mégpedig 2 zsanér segítségével. A maximális méret 7,2 hüvelyk, ezzel nyilván elsÅ‘sorban az okostelefonokat veszik célba.
A második megoldás már egy jóval nagyobb, 17 hüvelykes OLED-kijelzÅ‘, amelyet összehajtva táblaként hasznosíthatunk, kihajtott állapotban azonban gyakorlatilag egy hordozható monitort kapunk, amely 4:3-as képaránnyal áll majd rendelkezésünkre. Ehhez csatlakozik a sorrendben harmadik változat, amely egy kicsúsztatható, illetve kitekerhetÅ‘ kijelzÅ‘, mindenféle hajlítás nélkül, vízszintes irányban – ehhez hasonlót már több kínai gyártó, így például az Oppo jóvoltából is láthattunk, egyelÅ‘re koncepció formájában. Az utolsó fejlesztés már inkább a kamera elhelyezésével kapcsolatos, ezt ugyanis sikerült megfelelÅ‘ módon elrejteniük a kijelzÅ‘ alá, vagyis akár a laptopoknál is valóban edge-to-edge formát kapunk, itt már nem lesz igazán szükség a vastagabb kávára.

A dél-koreai gyártó saját Youtube-csatornáján oszt majd meg további részleteket a fenti fejlesztésekkel kapcsolatban.

Címkék: csúsztatható, Samsung

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.