2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. November 06. 16:29, péntek | Koronavírus
Forrás: TASR

Jövő héten véget ér a 45 napos rendkívüli veszélyhelyzet

Jövő héten véget ér a 45 napos rendkívüli veszélyhelyzet

POZSONY, november 6. – A rendkívüli veszélyhelyzet egy hét múlva szombaton, azaz november 14-én véget ér.

A kormány még október 1-jén hirdette ki a rendkívüli állapotot, amelynek vége a kijárási tilalom végét is jelenti.

A kormány rábólintott a miniszterelnök javaslatára még szeptember végén, amivel veszélyhezeti állapot lépett érvénybe az egész ország területén. Az alkotmányos törvény háborús idÅ‘kben vagy különleges veszélyhelyzet esetén aktiválható, akkor a miniszterelnök 45 napra rendelte el ezt az állapotot azzal, hogy a helyzet alakulásától függÅ‘en oldja majd fel a rendeletet. A kormány ezt követÅ‘en elrendelte az Országos Tesztelés két fordulóját is, amely általános kijárási tilalmat vont maga után. Ez szintén november 14-ig marad érvényben. Kivételt képeznek az éjszakai órák 1 és 5 között. A szabad mozgás korlátozása nem vonatkozik a negatív PCR-tesztekkel vagy Országos Tesztelésen negatív antigénteszttel rendelkezÅ‘ személyekre.

Veszélyhelyzet esetén az állam a törvénybÅ‘l kifolyólag korlátozhatja a polgárok alapjogait, mindezt bármekkora mértékben és a szükséges ideig. A kormány akkor rendelheti el ezt az állapotot, ha a lakosság egészsége vagy élete közvetlen veszélybe kerül. A veszélyhelyzet idÅ‘tartama maximum 90 nap lehet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.