2024. október 22, kedd - Előd

Hírek

2023. Január 25. 10:00, szerda | Rendőrségi
Forrás: ta3

Kamera lesz a rendőrökön

Kamera lesz a rendőrökön

A Belügyminisztérium 192 db testre szerelhető kamerát vásárol a rendőrségnek.

A tárca egy kísérleti projekt keretében 192 rendőri kamera beszerzését tervezi, beleértve a kamerafelvételek tárolására szolgáló tartozékokat és informatikai eszközöket, amelyek a minisztérium információs rendszerében tárolhatók. A rendőrség még idén kézhez kaphatja az új technológiát.

A rendőrség arra számít, hogy a kamerák elhelyezése hozzájárul a közbizalom elmélyítéséhez, közölte a Szlovák Köztársaság Belügyminisztériumának sajtóosztálya.
„Jelenleg a közbeszerzési dokumentumok véglegesítésénél tartunk, amelyet néhány héten belül közzé kell tenni, hogy idén már a rendőrség is alkalmazhassa a technológiát. Becsléseink szerint a közbeszerzési eljárás legalább négy hónapig tart” – közölte az osztály.

A kamerákat főként rendészeti és közlekedési rendőrök, valamint határ- és külföldi rendőri egységek használják majd. „A rendőri tevékenység dokumentálásának ezen formája nagyon erős korrupcióellenes hatással bír, másrészt a rendőrök védelme szempontjából is fontos,” – magyarázta a sajtóosztály.

Címkék: testkamera

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 14:21, szerda | Rendőrségi

Egy töltényt tartalmazó borítékot küldtek Robert Ficonak

A hírportál szerint az Alkotmányos Tisztviselőket Védő Hivatal munkatársai a közvetlenül a miniszterelnöknek címzett levelek reggeli ellenőrzése során fedezték fel a golyót.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 03. 10:12, kedd | Rendőrségi

Újabb bombariadó miatt kutattak át egyes pozsonyi alapiskolákat

A szóban forgó intézmények a Černyševského, a Nobel téri, a Tupolevova, a Dudova, a Holíčska, a Gessayova és a Pankúchova általános iskolák.

2024. Augusztus 30. 14:36, péntek | Rendőrségi

A kormány bemutatta a rendőrséget érintő változásokat

Szeptember 1-jén megszűnik a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség, és három új szervezeti egység jön létre: a Szervezett Bűnözés Elleni Hivatal, a Nemzeti Kábítószer-ellenes Egység és a Terrorelhárítási Központ.