2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2023. Január 05. 21:31, csütörtök | Sport
Forrás: flashscore

Kanada legyőzte Amerikát az U20-as jégkorong VB elődöntőjében

Kanada legyőzte Amerikát az U20-as jégkorong VB elődöntőjében

A kanadai csapat Szlovákia után magabiztos fölénnyel, 6:2 arányban győzte le az Amerikai Egyesült Államok válogatott hokistáit, így Csehországgal mérkőzik meg az U20-as jégkorong VB döntőjében.

Az amerikai csapatnak 45 kapura lövése volt, míg a kanadaiaknak 37 próbálkozás is elég volt a féltucat gól megszerzéséhez. A kanadai kapus, Thomas Milic volt mérkőzés egyik legjobbja, aki nem kevesebb, mint 43 védést mutatott be. A meccs legeredményeseb játékosa a 19 éves kanadai Joshua Roy volt, aki a két gólja mellett kiosztott két gólpasszt is. Az első harmad amerikai fölénnyel indult, a 2. percben meg is szerezték a vezetést, majd a 11. percben kétgólosra növelték előnyüket. A kanadaiak azonban nem csüggedtek, 29 másodperccel később szépítettek, majd a második harmad első percében újra betaláltak, amivel már 2:2 volt az állás. Ezt követően pedig egy igazi menetelés vette kezdetét, amely a 6:2-es végeredménnyel zárult.

Az amerikai válogatott gólszerzői Logan Cooley és Kenny Connors, a kanadai csapatból pedig Joshua Roy mellett még Connor Bedard, Logan Stankoven, Adam Fantilli és Brandt Clarke is betalált.

Az Amerikai Egyesült Államok ma este Svédországgal küzd meg a harmadik helyért, míg Kanada a szomszédos Csehországgal száll csatába az aranyérem megszerzéséért.

Címkék: hoki vb, jégkorong, u20, VB

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 09. 10:46, hétfő | Sport

Sinner nyerte a US Open-t

Ebben az évezredben csak a svájci Roger Federernek és a szerb Novak Djokovicnak sikerült mindkét keménypályás Grand Slam-tornát megnyernie ugyanabban a szezonban.

2024. Szeptember 03. 10:35, kedd | Sport

A szlovák jégkorong-válogatott kijutott a 2026-os téli olimpiára

Ez lesz a hetedik alkalom, hogy a szlovák jégkorongozók részt vesznek téli olimpián.

2024. Augusztus 27. 18:12, kedd | Sport

Különleges díjat kap Ronaldo az UEFA-tól a Bajnokok Ligájában nyújtott teljesítményéért

Ronaldo tartja a rekordot a Bajnokok Ligájában, 183 mérkőzésen összesen 140 gólt szerzett a Manchester United, a Real Madrid és a torinói Juventus színeiben.