2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2022. Január 13. 23:55, csütörtök | Sport
Forrás: Nyitókép: Ripost

Kellemetlen meglepetés: a magyar férfi kézilabda-válogatott kikapott az EB nyitómeccsén

Kellemetlen meglepetés: a magyar férfi kézilabda-válogatott kikapott az EB nyitómeccsén

Nagy meglepetésre nem a papírforma érvényesült a magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság nyitómérkőzésén, ahol a favorit magyar válogatott 31-28-as vereséget szenvedett Hollandia csapatától.

A magyar csapaton látni lehetett az otthoni pálya okozta nyomást – a fiúk rengeteg hibával játszottak, a döntő pillanatokban többször is feleslegesen veszítették el a játékszert. A fájó vereségre szinte senki nem számított, papíron ugyanis a magyar válogatott volt az erősebb. Ez azonban semmit nem vesz el a hollandok érdeméből, akik szinte a meccs elejétől kezdve kontrollálni tudták a pályát, nem beszélve a kapus által bemutatott bravúrok tömkelegéről. A félidő felére 9-4, majd a 20. percre 10-5 volt az ellenfél javára. Mikler Roland helyett Székely Márton jött a kapuba, ezzel valamelyest sikerült stabilizálni hátul a játékunkat, kapusbravúrok is voltak, de ez is csak arra volt elég, hogy az első félidő utolsó két percében háromgólos hátrányra zárkózzunk.

Nem ez volt a válogatott történetének legjobb első félideje, a sokkal esélytelenebb Hollandia 13-10-re vezetett harminc perc játék után. A második félidő elején mutatott játék aztán ismét reménykedésre adott okot, hiszen a magyar csapat kétszer is emberhátrányból tudott gólt szerezni – ezzel fel is jöttünk egy gólra. A védelem azonban szinte az egész meccsen ementáli sajtra hasonlító alakot vett fel, így a 40. percben már ismét néggyel mentek a hollandok. A mérkőzés végéhez közeledve ismét felcsillant a reménysugár: a magyar csapat kettős emberelőnybe került, sőt egy ponton, 28-28-as állásnál végre utol is érte a holland válogatottat, de a védelem csődje miatt ez a lehetőség is elúszott. A mérkőzés hazai legjobbja Lékai Máté volt, de egyedül ő sem húzhatta el a csapatot a győzelemig.

Vereséggel nyitott az MVM Dome és a magyar válogatott is, 31-28 lett a vége oda. Reméljük, a következő mérkőzést már egy feljavult defenzívával kezdi meg a nemzeti csapat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 09. 10:46, hétfő | Sport

Sinner nyerte a US Open-t

Ebben az évezredben csak a svájci Roger Federernek és a szerb Novak Djokovicnak sikerült mindkét keménypályás Grand Slam-tornát megnyernie ugyanabban a szezonban.

2024. Szeptember 03. 10:35, kedd | Sport

A szlovák jégkorong-válogatott kijutott a 2026-os téli olimpiára

Ez lesz a hetedik alkalom, hogy a szlovák jégkorongozók részt vesznek téli olimpián.

2024. Augusztus 27. 18:12, kedd | Sport

Különleges díjat kap Ronaldo az UEFA-tól a Bajnokok Ligájában nyújtott teljesítményéért

Ronaldo tartja a rekordot a Bajnokok Ligájában, 183 mérkőzésen összesen 140 gólt szerzett a Manchester United, a Real Madrid és a torinói Juventus színeiben.