2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2023. Február 14. 10:00, kedd | Életmód
Forrás: tasr

Készen állsz, hogy igent mondj?

Készen állsz, hogy igent mondj?

Február 14-én, kedden kezdődik a Szlovák Vöröskereszt Valentin-napi csepp című kampánya Szlovákiában, amely március 10-ig tart.

Ha teheted, kérlek tedd meg! Sok olyan beteg van, akinek vérre van szüksége – mondta Aneta Parišková véradó nagykövet.

Február 14-én, kedden kezdődik a Szlovák Vöröskereszt Valentin-napi csepp című kampánya Szlovákiában, amely március 10-ig tart. Célja a véradók megszólítása, főként azokat szeretnék elérni, akik első alkalommal adnak vért.

„A Valentin-napi vércsepp kampány 28 éve, mindig februárban emlékeztet bennünket a rendszeres véradás szükségességére” – magyarázta a Vöröskereszt szóvivője. Az idei kampány szlogenje: „Készen állsz, hogy igent mondj?”

A Szlovák Vöröskereszt felhívja a véradók figyelmét, hogy a véradásra ne üres gyomorral érkezzenek. „A véradást megelőző napon célszerű egészségesen reggelizni, és gondoskodni a kiegyensúlyozott táplálkozásról és folyadékbevitelről” – magyarázta a Vöröskereszt.

Bárki lehet véradó, aki 18 és 60 év közötti, legalább 50 kilogramm testsúlyú és megfelel az alapvető egészségügyi követelményeknek. A férfiak háromhavonta, a nők négyhavonta adhatnak vért.

A véradásra online is lehet jelentkezni a weboldalon vagy mobilalkalmazáson keresztül. Az érdeklődők a redcross.sk weboldalon találhatják meg a véradópontok listáját. A véradásra vonatkozó összes aktuális irányelv megtalálható a www.ntssr.sk weboldalon.

Címkék: véradás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 21. 10:16, szerda | Életmód

A borsó elősegíti a haj növekedését és feszesíti a bőrt

A borsóban található gyulladáscsökkentő és antioxidáns anyagok az érrendszer rugalmasságát és vitalitását is biztosítják.

2024. Július 08. 11:01, hétfő | Életmód

A repülés növeli a trombózis kockázatát

A nyár beköszöntével a szakértők a trombózisos esetek megnövekedett számát észlelték, nemcsak a fokozott folyadékbevitel szükségessége, hanem az utazás miatt is.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.