2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Március 13. 14:48, szombat | Koronavírus
Forrás: RTVS

Két héttel az oltás után elhunyt egy tanárnő

Két héttel az oltás után elhunyt egy tanárnő

A 38 éves középiskolai pedagógus az AstraZeneca vakcinájával oltották be, azonban semmilyen bizonyíték nincs, hogy az oltásnak köze lett volna a halálesethez.

A nÅ‘t február 13-án oltották be, egy héttel késÅ‘bb kórházba került, majd pedig 27-én elhunyt. A halál oka agyi ödéma és tüdÅ‘embólia. Az elsÅ‘ hírek alapján nincs összefüggés az oltás márkája és a halál okai között, ráadásul a nÅ‘ trombofíliás volt, ami genetikailag hajlamossá tette a trombózis kialakulására.

Szlovákiában az AstraZeneca vakcinája eddig 804 esetben váltott ki hevesebb reakciót, haláleset azonban nem történt. Az oxfordinak is nevezett vakcina alkalmazását Európa több más országában felfüggesztették már a gyanús halálesetek és megbetegedések miatt, alkalmazása megosztja az tagállamokat.

A vérrögképzÅ‘déses halálesetek és az AstraZeneca oltása között ugyanakkor sem az Európai Gyógyszerügynökség, sem pedig az Egészségügyi Világszervezet szerint sincs ok-okozati összefüggés.

Címkék: AstraZeneca

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.