2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Március 10. 12:09, szerda | Bulvár
Forrás: TASR / Rendőrség

Két köbméter trágyát szórt a Kormányhivatal elé a volt iskolaügyi miniszter

Két köbméter trágyát szórt a Kormányhivatal elé a volt iskolaügyi miniszter

POZSONY, március 10. – A Pozsony kerületi Rendőrkapitányság nyomozást indított a Kormányhivatal előtti köztér beszennyezése ügyében. A rendőrség közösségi oldalán tette közzé a nyilatkozatot.

Szintén közösségi oldalán vallotta be Juraj Draxler ex-miniszter, hogy ő a felelős. A rendőrök a szerda reggeli órákban kapták a bejelentést, miszerint a Kormányhivatal előtti járdára valaki két köbméter trágyát szórt. „A közterület szennyezésével kapcsolatos ügyet már vizsgáljuk, a felelőtlen elkövető 100 eurós büntetésre számíthat,” írja a rendőrség.

A felelős hamar meglett. Juraj Draxler volt iskolaügyi miniszter közösségi oldalán vállalta a felelősséget cselekedetéért. Elmondása szerint ez a kormányellenes aktivitások éjszakája volt. „Szimbolikusan leblokkoltuk a minisztériumokat, a bejáratokra láncokat kötöttünk. A Duna fölé egy Igor Matovičot ábrázoló bohócfigurát engedtünk fel, nagyobbat, mint a múltkor. A miniszterelnök portája elé pedig trágyát hoztunk. Ő nap mint nap belénk törli a lábát, a kölcsönkenyér visszajár,” írja Draxler.

Hozzátette, hogy egyébként a konfliktusokat disztingváltan kell oldani, de vannak politikusoka, akikkel egyszerűen nem lehet szót érteni. „Ez a kormány úgy működik, mint azelőtt egyetlen sem – nem tiszteli az alapvető stábkultúrát, úgy hoznak döntéseket, hogy hogy nem készül okozati tanulmány, a határozatokat pedig gyakran a rendeletek elfogadása után írják. Sok rendelkezés az alkotmányellenesség határán mozog, a kommunikáció katasztrofális,” magyarázta tettét Draxler.

Címkék: Draxler, matovic

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 24. 11:17, hétfő | Bulvár

88 éves korában elhunyt Donald Sutherland

A kanadai posta 2023 októberében bélyeget adott ki tiszteletére, amely Kanada egyik legelismertebb és legsokoldalúbb színészi pályafutásának állít emléket.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.